Si Ťin-pching vyzývá ke sjednocení Číňanů doma i v zahraničí

Prezident Si Ťin-pching zdůraznil podporu jednoty a tvrdé práce Číňanů doma i v zahraničí, aby spojili síly pro velké omlazení čínského národa. Si, který je zároveň generálním tajemníkem Ústředního výboru Komunistické strany Číny (ÚV KS Číny) a předsedou Ústřední vojenské komise, to uvedl na ústřední konferenci o práci jednotné fronty.

»Letos si připomínáme 100. výročí výslovného předložení politiky jednotné fronty ze strany KSČ,« řekl a zdůraznil, že je důležité držet se správného směru rozvoje.

Nastínil také základní úkoly vlastenecké jednotné fronty v nové éře a vyzval k udržení vedoucí úlohy KSČ, následování cesty socialismu s čínskými charakteristikami, koordinaci jednoty a rozmanitosti a podpoře harmonických vztahů mezi politickými stranami, etnickými skupinami, náboženstvími, sociálními vrstvami i čínským lidem doma i v zahraničí.

»Je třeba usilovat o podporu jednoty a tvrdé práce čínského lidu doma i v zahraničí a spojit síly k plnému vybudování moderní socialistické země a uskutečnění národního omlazení,« dodal.

Zhodnotil také práci jednotné fronty od 18. celostátního sjezdu KSČ v roce 2012 a ocenil »historické úspěchy«, kterých bylo dosaženo. Shrnul nové nápady, myšlenky a strategie na zlepšení práce jednotné fronty a uvedl, že je třeba správně řešit vztah mezi jednotností a různorodostí a že je třeba zachovat a zdokonalit jedinečný systém čínských politických stran.

Podle bílé knihy s názvem »Čínský systém politických stran: Spolupráce a konzultace«, kterou loni vydala Informační kancelář čínské Státní rady, je systém spolupráce více stran a politických konzultací pod vedením KSČ základním prvkem čínského politického rámce. 

Kromě KSČ existuje dalších osm politických stran. KSČ vykonává státní moc a ostatní strany se plně podílejí na správě státních záležitostí pod vedením KSČ, uvádí se v bílé knize.

Si rovněž zdůraznil význam vytváření silného pocitu sounáležitosti čínského národa a posilování práce jednotné fronty mezi intelektuály, kteří nejsou členy KSČ, a lidmi z nových společenských vrstev. Podpora lidu a příznivá rovnováha sil jsou pro úspěch podniků KSČ a lidu klíčové, řekl a označil to za »největší politiku«.

»Vzhledem k tomu, že svět prochází hlubokými změnami nevídanými za posledních sto let, které se stále zrychlují, hraje jednotná fronta důležitější roli při zajišťování suverenity, bezpečnosti a rozvojových zájmů Číny,« řekl. »Hraje důležitější roli při posilování třídní základny ČKS a rozšiřování její masové základny,« dodal.

»Podpora jednoty všech Číňanů je historickou odpovědností vlastenecké jednotné fronty v nové éře,« doplnil a na závěr vyzval k úsilí o posílení konsensu a sjednocení všech Číňanů bez ohledu na jejich politické strany, etnické skupiny, sociální vrstvy a skupiny a náboženské přesvědčení. Vyzval také k úsilí o usnadnění zdravého rozvoje neveřejného sektoru ekonomiky a k povzbuzení lidí z tohoto sektoru, aby podporovali podnikání a přispívali k věci socialismu s čínskými rysy.

(pr)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy