Putin: Ukrajina si útokem na Kurskou oblast chce vylepšit vyjednávací pozice

Ukrajina se útokem na ruskou Kurskou oblast pokusila vylepšit své vyjednávací pozice. Uvedl to prezident Ruské federace Vladimir Putin na oficiální poradě s účastí gubernátorů pohraničních regionů. Dodal, že nevidí smysl jednat s Kyjevem, pokud ukrajinská vojska útočí na civilisty.

»Nyní je jasné, proč kyjevský režim odmítl naše návrhy na návrat k plánu mírového urovnání,« řekl Putin. »Nepřítel s pomocí svých západních pánů plní jejich příkazy a Západ proti nám vede válku pomocí Ukrajinců. Nyní usiluje o to, aby si v budoucnu vylepšil svou vyjednávací pozice,« připojil ruský prezident.

»Ale o jakém vyjednávání můžeme vůbec mluvit s lidmi, kteří nevybíravě útočí na civilisty, civilní infrastrukturu nebo se snaží vytvořit hrozbu pro jaderná energetická zařízení,« pokračoval prezident. »O čem s nimi vůbec můžeme mluvit?« dodal.

(pk, TASS)

Související články

1 KOMENTÁŘ

  1. Rusi postupují rychle na Doněck ale i ve více místech Účelem útoku na Kurskou oblast je aby Rusi skákali z místa na jiné místo podle přání britů a usákú. Rusi, kvůli krymské oblasti prý nebudou měnit dosavadní plán postupu a kurskou oblast prý osvobodí později. Pro uprchlíky a evakuované z kurské oblasti je zajjištěna pomoc vlády a je tam i mnoho dobrovolníků z celého Ruska. Je to z dezinformačních webů, tak kdoví jak to je.

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy