Během protestů ve francouzském Rennes bylo ukradeno zlato v hodnotě 25 000 eur

Z butiku ve francouzském městě Rennes byly během sobotních nepokojů při protestech proti důchodové reformě ukradeny zlaté slitky a mince v hodnotě asi 25 000 eur. Informoval o tom web listu Parisien s odvoláním na městskou prokuraturu.

Podle prokurátora Philippa Astruca »byla vedoucí obchodu ve sklepní místnosti, když uslyšela hluk«. »Okamžitě vyšla nahoru a uviděla rozbitá okna,« dodal prokurátor. Podle předběžných zpráv byli lupiči dva. Těm se podařilo z místa činu uprchnout a policie po nich v současné době pátrá.

V sobotu došlo v Rennes k nepokojům při dalším protestu proti důchodové reformě. Demonstrace, která začala pokojně, se rychle změnila ve střety mezi násilníky a policií. Protestující házeli na policii kameny a lahve, ta odpověděla slzným plynem a vodním dělem.

V lednu byl představen návrh důchodové reformy, která má zvýšit věk odchodu do důchodu ve Francii a zrušit řadu zvláštních důchodových režimů. Tato iniciativa vyvolala demonstrace a stávky po celé zemi. Dne 16. března využila předsedkyně vlády Elisabeth Bornová svých ústavních pravomocí a oznámila, že návrh zákona bude přijat bez hlasování v Národním shromáždění (dolní komoře parlamentu), což vyvolalo novou vlnu protestů.

(TASS)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy