Jsem užitečný idiot… a jsem jím rád

Dozvěděl jsem se o tom z úst, pera či klávesnice ministra zahraničí Jana Lipavského. Aspoň, že užitečný, že ne jenom idiot. Zprostředkovaně sice se to ke mně doneslo, ale i tak jsem potěšen. Je-li označen ten, kdo chce mír, idiotem (nadto užitečným), hrdě toto vulgární osočení přijímám. A byla-li by whatsappová skupina takových užitečných idiotů, chci být jejím členem. Klidně i zakládajícím. Asi ji založím.

Roger Waters, britská (světová) rocková legenda, spoluzakladatel legendárních Pink Floydů, odsoudil v Radě bezpečnosti OSN země, které vyprovokovaly Rusko k provedení speciální operace, a vyzval vedení Ukrajiny, Ruska, USA, NATO a EU k okamžitému zastavení bojových akcí a nastolení příměří (celý proslov Waterse zde).

Roger na sebe okamžitě strhl lavinu nenávistných reakcí a samozřejmě chybět nemohla ani ta od Maňase z Černínského paláce: »Užitečný idiot,« vynesl nemilosrdný rozsudek.

Obdobně v těchto dnech hovořil další užitečný idiot, penzionovaný plukovník americké armády, ostřílený válečný veterán (Perský záliv, Jugoslávie), Douglas MacGregor, jenž byl hostem v pořadu populárního Judge Napolitana (zde).

Napolitano:

Existuje nějaká šance, ať už Washington udělá cokoli, že Ukrajina může tuto válku vyhrát, že ji Putin může prohrát? 

MacGregor:

»Ne, samozřejmě že ne. Ne, Putin nic neprohraje. Víte, že někdo řekl, že Putin je oslaben a mimo smyslů. A já řekl: ‚Myslíte Joe Biden?‘ Řekli ne, Putin. A já řekl ne, Joe Biden, ne Vladimir Putin. Rusové mají strategii. Oni vědí, co dělají. Jsou metodičtí. Jsou promyšlení. Jsou efektivní, my ne. Nikdy jsme nedomysleli důsledky svých činů. Všichni tady ve Washingtonu sedíme a říkáme si, co teď uděláme? Ukrajinci prohrají, to nemůžeme dopustit, musíme jim poslat další (zbraně). Co budeme dělat? … To nemá šanci a to je konec NATO. Lidé prostě řeknou, počkejte, ne, my se k té válce s Ruskem nepřipojíme. Rusko není Sovětský svaz.«

»Chápete už doufám, proč evropské vlády potřebují pokračování války na Ukrajině víc, než samotní Ukrajinci? Právě proto vyhrožují Putinovi zničením a rozdělením Ruska, právě proto v Europarlamentu probíhají semináře o rozbití a dekolonizaci Ruska, aby pokračovaly (evropské vlády) ve válce na Ukrajině a ani nepomyslely na mírové řešení. Plukovník MacGregor to vystihl naprosto přesně,« dodává aeronet.news.

Shrnuto a podtrženo – evropští politici potřebují válku na Ukrajině, na kterou půjde svalit všechno, co se na evropské obyvatelstvo chystá a co se nestihlo prosadit během covidové krize! To je ten pravý důvod podpory války ze strany Evropské unie, která se z hospodářské instituce plíživě transformuje do podoby klasického vojenského paktu.

Doslova teď platí, že evropští politici chtějí válku na Ukrajině více než samotný Zelenský, než samotní Ukrajinci. Pro evropské vládnoucí politiky je válka na Ukrajině univerzální výmluvou na utahování šroubů vlastním občanům v EU, na zvyšování odvodů a daní, jako právě chystá Fialova vláda, na omezování svobody slova a tisku, jak chystá ta samá Fialova vláda, na prodlužování odchodu do důchodů až v 68 letech, tedy nejpozději v celé Evropské unii atd.

Karel Kryl napsal: »Politikům se nevěří, politikové se kontrolují. Věří se v Boha, věří se v přírodu, věří se v krásu, věří se v myšlenku, ideu. V politika se nevěří, a kdo v něho věří, je idiot!« Takže pardon, pane Lipavský, nejsem idiot. Říkal to PAN Kryl. Jemu věřím. Vždycky jsem mu věřil. Vám ne. Nikdy.

Jan Čech

Související články

1 KOMENTÁŘ

  1. Sledujte @neCT24

    Občanská neposlušnost není náš problém. Naším problémem je občanská poslušnost.
    Naším problémem je, že lidé na celém světě poslouchají diktát vůdců. Kvůli této poslušnosti byly zabity miliony lidí. Naším problémem je, že lidé na celém světě jsou poslušní tváří v tvář chudobě, hladu, hlouposti, válce a krutosti. Naším problémem je, že lidé poslušně plní naše věznice drobnými zlodějíčky, zatímco zemi řídí velcí zloději. To je náš problém. – Howard Zinn

    …………………

    Rusové jsme s vámi.
    Ukrajinský nacismus bude poražen, a nepomůžou mu žádné zbraně od Fialy a Černochové.

    ………. Sláma Ukravína ! Sláva Kokaina………..

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy