EU je už při uvalování nových sankcí na Rusko opatrnější, protože jí škodí

Evropskou unii bolí sankce, které uvalila na Rusko, a proto opatrněji přichází s novými omezeními, řekl v pondělí agentuře TASS předseda představenstva Nadace pro rozvoj a podporu Valdajského mezinárodního diskusního klubu Andrej Bystrickij.

»Politika sankcí Evropskou unii poškozuje, což již přiznala,« řekl, když byl požádán o komentář k plánům EU na sedmý balíček sankcí vůči Rusku. »Samozřejmě se stali trochu opatrnějšími, není pro ně snadné vypracovat nové balíčky sankcí.«

V oblasti energetiky EU pravděpodobně dosáhla hranice toho, co může udělat, řekl Bystritsky. Naznačil, že další sankce by se mohly zaměřit pouze na finanční sektor a určité osoby.

Vedoucí představitelé EU budou pravděpodobně hledat možnosti, které způsobí Rusku bolest, ale blok co nejvíce ušetří, i když se určitým škodám zcela nevyhnou, uvedl analytik.

Evropany nebaví rostoucí ceny energií, a to je nepřímý důvod nedávných vládních otřesů, uvedl. Přesto je podle analytika cílem lídrů EU sankce zesílit, i když tvrdě zasáhnou i jejich ekonomiky. »Rusko by si v tomto ohledu nemělo dělat žádné iluze,« upozornil.

(TASS)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy