Čína doufá, že NATO přestane provokovat

Čína vyzývá NATO, aby se zamyslelo nad svým vlivem na evropskou bezpečnostní architekturu a přestalo provokovat blokovou konfrontaci. Na brífinku to uvedla mluvčí čínského ministerstva zahraničí Mao Ning.

»Doufáme, že se NATO hluboce zamyslí nad důsledky svých kroků na evropskou bezpečnostní architekturu a nad dopady vyvolávání blokové konfrontace,« uvedla v reakci na komentář ke slovům generálního tajemníka NATO Marka Rutteho o škodlivém vlivu Pekingu na evropskou bezpečnost. Mao Ning rovněž vyzvala alianci, aby »napravila své nepochopení Číny a přestala očerňovat ČLR«.

Již dříve na tiskové konferenci po prvním dni zasedání ministrů obrany NATO Rutte uvedl, že Írán, Čína a Severní Korea škodí bezpečnosti v Evropě.

(cik)

Související články

1 KOMENTÁŘ

  1. Zprávy čínského rozhlasu v češtině:
    https dvojtečka dvě lomítka czech tečka cri tečka cn lomítko
    ————-
    České vysílání Čínského rozhlasu pro zahraničí každý den nabízí půlhodinový program. Nejprve se vysílají desetiminutové zprávy, ve všedních dnech následuje pětiminutová poznámka k aktuálnímu dění. Po zpravodajství se vysílají jedna nebo dvě tematické relace (Čínské národnostní menšiny, Čínská kultura, Minikurs čínštiny aj.). Polední vysílání od 12.00 do 13.00 SEČ (od 13.00 do 14.00 středoevropského letního času) je slyšet na krátkých vlnách na frekvenci 15,225 kHz [1]. Další frekvence a vysílací časy jsou uvedeny na webových stránkách stanice.

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy