Babiši Andreji, zklamal jste mě (asi navždycky)

Myslel jsem si, že Babiš je větší formát. Už si to nemyslím. Není. Kvůli tomu, co teď prohlásil směrem ke KSČM, ho šacuji na muže s nulovým formátem. Netvrdím, že jsem o tom byl přesvědčený, spíš jsem si to v tomhle marasmu chtěl myslet, čili jsem si to více méně iracionálně namlouval – a sice, že aspoň krapet jste vlastenec.

Předseda ANO v rozhovoru pro novinky.cz uvedl: »My jsme s komunisty nikdy ve vládě nebyli, naši vládu jen tolerovali, protože s námi nikdo do vlády nechtěl. Ale vydírali nás kvůli rozpočtu na obranu a bylo to těžké. Nepřipadá v úvahu, že bychom je vzali do koalice. Nebudeme mít komunisty ve vládě. To absolutně vylučuju.«

Domníval jsem se, že v případě, kdy české zemi hrozí totální hospodářský a sociální kolaps, kritický nedostatek strategických surovin a absolutní mezinárodní izolace – zejména v prostředí životně důležitých kontinentů (Afrika, Asie, jižní Amerika) a institucí budoucnosti (BRICS) – bude ta část domácí politické scény, která se pasuje do role opozice vůči šílenství nynější Fialovy vlády, aspoň v tom základním jednotná a že se její de facto vůdčí reprezentant (vy, pane Babiši) zdrží podobných hysterických prohlášení. Jak vidno, opět jsem se v tomto punktu mýlil a znovu se mně potvrzuje má celoživotní teze, že parlamentní demokracie založená na systému politických stran (těch vládnoucích a těch opozičních) je pouze a jen prázdný pojem, dobrý tak akorát k prosazování osobních zájmů či zájmů úzkých elitářských skupin.

Co vám, Babiši Andreji, komunisté, resp. KSČM, tak strašného provedli, že povolební spolupráci s nim/s ní ABSOLUTNĚ vylučujete? Prosím, zveřejněte jeden jediný skutek, který polistopadová komunistická strana spáchala proti zájmům České republiky. Opak jest pravdou a rozhodně nejste tak hloupý, abyste si toho nebyl vědom. Kdyby se po Listopadu 89 jelo podle not KSČM, nepadala by nyní moje rodná země do propasti, z níž bude návrat zpět nahoru velmi obtížný. Včetně toho vámi zdůrazněného »vydírání kvůli rozpočtu na obranu«. Bože můj, však si nechte vypracovat sumář všech těch zbrojních nákupů na tu tak zvanou obranu. Jedna předražená a nesmyslná zakázka za druhou (druhořadá, zastaralá technika), jeden trestný čin v tomto ohledu následuje druhý.

Zrovna toto vy komunistům vytýkáte, že na tohle upozorňovali a nechtěli všechny tyhle pofiderní švindl kšefty schválit? A ještě ten citovaný výrok opepříte slovesem VYDÍRALI.

Kdo vy vlastně jste, pane Babiši? Za koho a proti komu-čemu kopete? Jistě, je otázkou, zda i samotní komunisté by s vámi šli do vlády, nicméně o tom v tuhle chvíli řeč nebyla. Ta byla o vašem striktním odmítnutí. Škoda. Zklamal jste mě, Babiši Andreji. Docela zklamal.

Dušan Sedlák

Související články

2 KOMENTÁŘŮ

  1. Oligarcha, pro kterého je „euroatlantická orientace nezpochybnitelná“. Minulá podpora jeho vlády KSČM téměř zničila. Pro Babiše bude daleko vhodnějším koaličním partnerem ODS.

  2. On Babiš velmi dobře ví jak se mele demokracie ,proto všichni nóbl demokraté musí tvrdit fuj komunisté. Proto sledují ničení ČR s heslem ,však bude hůř a vzhůru dolů. Stát je nóbl demokratům u zádi ,hlavní je plná prkenice.

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy