Čína oznámila pilotní projekt na další optimalizaci platebních služeb pro zahraniční návštěvníky

Čínské úřady v pondělí oznámily další opatření, která pomohou usnadnit platební služby pro návštěvníky, kteří do země přicestují ze zahraničí.

Podle oběžníku, který společně vydaly Státní správa pro regulaci trhu a Národní správa dat, provede osm měst pilotní projekt, v jehož rámci budou platformy mobilních platebních služeb podporovány při ověřování informací o jednotlivých podnikatelských subjektech, aby bylo možné zjednodušit proces pro jednotlivé podnikatelské subjekty při otevírání platebních kódů platforem podporujících zahraniční platební karty.

Mezi těchto osm měst patří Su-čou, Chang-čou, Ťi-nan, Wu-chan, Čchang-ša, Šen-čen, Čcheng-tu a Si-an, uvádí se v oběžníku.

Pilotní projekt se bude týkat více než 11 milionů jednotlivých podnikatelských subjektů, což představuje přibližně 9,3 % z celkového počtu v celé zemi, uvedl.

Čínská pevnina zaznamenala za prvních devět měsíců letošního roku odhadem 95 milionů příjezdů turistů, což představuje meziroční nárůst o 55,4 procenta, neboť země rozšiřuje svou bezvízovou tranzitní politiku.

Čína vyvíjí neustálé úsilí o zpřístupnění plateb pro zahraniční cestovatele. V březnu vydala Státní rada směrnici, jejímž cílem je pokračovat v optimalizaci platebních služeb bankovních karet, podporovat používání hotovosti a usnadňovat mobilní platby.

V dubnu byl vydán oběžník, který stanoví, že v některých hlavních turistických atrakcích v zemi by měly být přijímány domácí a zahraniční bankovní karty.

(Xinhua)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy