»Hovnocuc« z předvolebního spotu ČSSD pomáhal v zaplavených oblastech

Členové kandidátky ČSSD A NEZÁVISLÉ OSOBNOSTI (ČSSDANO), která jde do volebního boje v Moravskoslezském kraji s podporou Soukromníků, se v minulých dnech aktivně zapojili do pomoci v povodněmi postižených oblastech. V akci byl i fekální vůz, s nímž původně, ještě před velkou vodou, koalice natočila vtipné video na téma »vyrážíme vyčistit kraj«.

»Když to vezmu celokrajsky, velká voda zasáhla zásadním způsobem do životů všech lidí v Moravskoslezském kraji. Jeseníky, Bruntál, Opava, Ostrava, Bohumín. Mně osobně se v Jablunkově prohnala řeka garáží a zahradou. Tři dny jsem s lopatou a krumpáčem bojoval s nesmiřitelnou vodou. Do baráku mi nezateklo jen kvůli pytlům, které jsem tam rozestavěl,« vyprávěl lídr ČSSDANO a bývalý senátor Petr Gawlas.

Členové kandidátky ČSSD A NEZÁVISLÉ OSOBNOSTI se podle něj zapojili do záchranných prací a působili v krizových štábech. »Náš oranžový ‘hovnocuc’, s nímž jsme natočili předvolební spot, tentokrát nevysával lumpy, ale vodu z rodinných domů a zatopených oblastí. V tom má zásluhu hlavně David Skrzyžala, který je na třináctém místě naší kandidátky. Extrémně pomáhal i kolega Michal Krčmář, který je desítkou. Opravuje poškozená čerpadla a teď je posílal do zaplavených oblastí. Elektrické centrály, plovoucí čerpadla a motorové pily poskytoval hasičům bez náhrady zadarmo. Totéž kolegové na Bruntálsku. Stavební technik, ing. Novotný, zasedal v krizovém štábu v Zátoru a v Nových Heřmínovech, což byly nejvíce poškozené oblasti na Moravě. V obcích nebyl ani telefonní signál a on sebral v Bruntálu posledních 10 párů gumáků a odvážel je do Zátoru,« řekl Gawlas.

I proto, že lidé v postižených oblastech mají momentálně jiné starosti, by pokládal za férové, aby se krajské a senátní volby odložily. To se ale neuskutečnilo, a tak lidé půjdou 20. a 21. září za plenty a k urnám všude v republice, tedy i v Moravskoslezském kraji. »Situace se zásadně projeví na Bruntálsku, Opavsku nebo Jesenicku, kde lidé k volbám nepřijdou, protože mají jiné starosti, ani nemají jak volit. Leda by přijeli na člunech. Volby tak nebudou rovné, když každý nemůže dát svůj hlas. Vláda ale na tomhle nemá zájem, to nejsou zrovna její voliči,« rýpnul si Gawlas.

Cíle koalice ČSSDANO pro krajské volby jsou podle Gawlase ještě více zvýrazněny povodňovou situací, především ve zdravotnictví. »Lidé po povodních budou potřebovat psychology, psychiatry. Dobře máme propracovanou i bytovou otázku, věnujeme se dopravě a školství,« připojil exsenátor. »Nyní je navíc potřeba věnovat se záchraně majetků a infrastruktuře,« dodal.

Překvapením je, že v Moravskoslezském kraji nejde ČSSD v koalici STAČILO! spolu s komunisty nebo národními socialisty, což je běžný jev napříč nadcházejícími volbami. »Dělal jsem kroky k širší koalici s levicí, ale kolegové ze STAČILO! se cítí silní a rozhodli se jít do voleb sami. My se cítíme ještě silnější, máme podporu Soukromníků, což mě těší. Jsou to podnikatelé, ‚ičaři‘, kteří se těžce živí rukama a vláda jim nepomáhá v ničem,« dodal Gawlas.

(pk)

Související články

4 KOMENTÁŘŮ

  1. ČSSD – jeden úředník a Sobotka- převedli do svého vlastnictví víc než 40 000 t.zv. bytů OKD a předali je uhlobaronu Bakalovi Podle mne členové ČSSD oloupili víc než 80 000 lidí o jejich byty (předpoklad 2 lidé v jednom bytě) – 80 000 lidí je OKRESNÍ MĚSTO -tak volte ČSSD.
    —ČSSD se pokusila předat část ČR, horu Cínovec , australským soukromým okupantům a kolonizátorům – tak volte ČSSD.
    —V době vlády ČSSD vyšel zákon o EXEKUTORECH – na batole, jehož rodiče nebo pěstouni platí za odpady na špatném místě, zakleknou, po jeho dosažení plnoletosti EXEKUTOR, advokáti, vyšší soudní úředník a členové ČSSD – volte ČSSD.
    –—Ve sněmovně byl projednáván zákon, podle kterého , po krachu Všeobecné zdravotní pojišťovny bude VZP předána nejsilnější zdravotní pojišťovně na TRHU- tedy SOUKROMÉ ZAHRANIČNÍ pojišťovně-majiteli této pojišťovny. ( Státní VZP nemůže přirozeným způsobem zkrachovat ) .POSLANEC Rath se proti tomuto zákonu postavil- za několik dnů byl a uvězněn. Poslanci KSČM a za čssd, až na jednoho, hlasovali pro vydání POSLANCE Ratha policistům a policistkám k uvěznění .
    —Jestli někdo ví, co udělala ČSSD obecně prospěšného , tak by to sem mohl napsat

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy