OSTRÁ TYGŘÍ STŘEDA: Volby pod vodou?

Karma v podobě všemocné matky přírody zaúřadovala. Dnešní názor je spíše otázkou, komu letošní mimořádně deštivý konec léta pomohl, či uškodil. Úvodem zdůrazňuji, že je mi moc líto všech, které zasáhly přívaly vody, a s obrovskou úctou děkuji složkám IZS. Těm složkám, kterým fialová vláda nechce vytvořit pracovní podmínky odpovídající náročnosti jejich nepostradatelné práce. Opět se ukázalo, kdo je tím potřebným a kam by měly být přidávány finance.

Týden nás připravovali na veliký déšť a předpověď jim tentokrát vyšla. Bohužel nás velká voda zaplavila v tu nejméně vhodnou dobu. Je smutné, že Česko a sousední země bojují se záplavami a nikomu nevadí pořádání porady šašků z NATO, kteří se musí velmi intenzivně zabývat zničením Ruska. Zatímco v naší zatopené zemi někde bojují o život, tak váleční štváči zvažují (zatím) eskalaci války na Ukrajině. Co takhle kdyby ti chciválkové přemýšleli, jak pomoci vodou zasaženým zemím? Ale to by nešlo, to je totiž o pomoci, nikoli o ničení. Ne, tohle není horor, který sledujete v teplém kině s popcornem v ruce, tohle je realita v České republice.

Otázek bude mnoho, pojďme na ty nejdůležitější. Mohli ti, co vládnou, udělat víc v rámci prevence, zejména když věděli a hlasitě na nebezpečí upozorňovali? Bude dostatek financí na pomoc zasaženým oblastem, když vyhazujeme miliardy do ukrajinského kanálu? Pochopí asociální vláda, komu je nezbytně přidat a zlepšit tak jeho pracovní podmínky? Jak nám pomohou ti, kterým my pomáháme? Jak budou tímto přírodním neštěstím ovlivněny volby? A když jsme u těch voleb, komu tahle situace výrazně pomohla?

Volby budou, ale ptám se, kolik lidí v zasažených oblastech nebude schopno se k volbám dostavit s ohledem na složitou životní situaci? To, že stále sílící vlna kritiky dopadající na pětikoaliční strany tentokrát nebude kulminovat ve velmi kritické kontaktní kampani, je již také jasné. Velkou vodou totiž skončila kontaktní kampaň. Ale velmi vidět budou zejména členové vlády, kteří nás budou určitě přesvědčovat, jak jsou skvělí. Již nám dokázali, že se také umí, tak jako jejich milovaný vzor žebrající v teplákách, převléci do méně formálního oblečení. Asi nám tím chtěli sdělit, že jsou neustále v terénu a nasazují pro nás své životy.

Pár dní před volbami tedy nebudou fialovci štváni rozzlobeným národem, což jim určitě nevadí. Doufám, že obětí a škod bude co nejméně, a také doufám, že váleční štváči nás nedostanou. Při tom všem, čím musíme procházet, také doufám, že si ti, kdo mohou, uvědomí, že dlouhodobá nespokojenost je produktem fialové vlády, a přijdou k volbám. Letošní krajské a senátní volby ještě nejsou jejich korespondenčním pomocníkem. Špatné počasí je něčím, čemu se nevyhneme, a příroda nám i bez ohledu na veškeré technologie bude vládnout navždy. Asociální pětidemoliční vláda však není matka příroda. Je to zlo, ke kterému je nutné se ve volbách vyjádřit. Česká republika je naše země, náš DOMOV.

David Tygr Ploc, předseda strany DOMOV

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy