A to doslova a do písmene. Býložravci už nevědí, co by, a nám normálním, tzn. všežravcům, kradou názvy tradičních masných výrobků, aby efektivněji propagovali tyhle hrůzostrašné krmě. Po Grean Deelu přichází dnešní pomatená civilizace s dalším brutálním faulem na odvěkou přirozenost lidského bytí.
Informaci přinesl server seznamzravy.cz: »Veganské frankfurtské párky, sojový salám, rostlinná tlačenka nebo veganské trhané kuře. Náhražky používající názvy spojené s masem rozpoutaly boj mezi ‚masaři‘ a zastánci rostlinných potravin. Spor se nyní přesouvá do Bruselu. Řezníci a uzenáři vytáhli do boje proti (z jejich pohledu) zneužívání tradičních masných názvů. ‚Maso je kosterní svalovina jatečných zvířat. Vyhláška platí a nikdo ji nezměnil. Z rostlinné stravy nic takového jako maso neexistuje,‘ říká k tomu šéf Svazu zpracovatelů masa Karel Pilčík.«
Asociuje mně to sex s nafukovací pannou. Taky si myslíte, že souložíte, a přitom jen obšťastňujete gumu či gumou sebe. Fuj. Přece takhle to pocitově musí mít i ti vegetariáni (vegani), když si uzmuli název »párek«, ne? Nemáte také pocit, že dneska se toho přirozeného nahrazuje nepřirozeným nějak příliš?
Žerte si, co je vám libo, mně je to fuk, ale nás nechte žrát to naše a pojmenujte si to po vašem. Nežerete maso, ok – proč pak ty párky, salám, tlačenka, kuře? Na co si hrajete? Další faleš, zatímco za rohem se ládujete bůčkem? Pár takových rádoby vegetariánů taky znám… Já »Žeru maso« – tak se totiž jmenuje i kampaň Agrární komory, propagující konzumaci masa a varující před jeho v současnosti stále populárnějšími náhražkami. Tuhle kampaň podporuji a podepisuji všemi deseti!
Každý normální lékař vám řekne, že člověk jako takový, včetně dítěte, potřebuje ke zdravému vývoji konzumovat i odpovídající množství masa. Vyškrtne-li ho z jídelníčku nebo vyškrtnou-li ho dítěti jeho přitroublí rodiče, hrozí vážné zdravotní problémy.
Nejsem lékař, tudíž se nebudu pouštět do odborných komentářů. Jen připomenu a zdůrazním to všeobecné známé – maso je pro lidský organismus přirozeným a jedním z nejdůležitějších zdrojů bílkovin. Zde jsou 4 základní důvody, proč je neopomíjet, resp. proč já »Žeru maso«:
– Bílkoviny jsou součástí každé buňky v našem těle. Ve skutečnosti jsou vlasy a nehty většinou z bílkovin.
– Tělo používá bílkoviny k vytvoření a opravě tkáně.
– Významně se podílí na tvorbě enzymů, hormonů a dalších tělesných látek.
– Patří k důležitým stavebním kamenům kostí, svalů, chrupavky, kůže a krve.
(Zdroj: rehabilitace.info)
Vím, že jsem trochu utekl od původního tématu, a sice od zneužívání názvů typicky masných výrobků vegetariánskými sebevrahy, kteří takto hodlají přepisovat historii (ostatně to je dnešní módní trend), nicméně tento krátký exkurz jsem považoval za nutný, neboť vše souvisí se vším. V tomto punktu obzvláště, poněvadž v sázce je ohrožení zdraví a životů.
Shrnuto a podtrženo – párek je párek a s přívlastkem »veganský« jde o paskvil. Za mě kráčí o tutéž zvrácenost, za jakou považuji sex s onou nafukovací pannou. Rostlinná tlačenka – prokristapána, kde to jsme, kam jsme to až došli? Pročež – jak už vyzývám v titulku: Řezníci a uzenáři všech zemí, spojte se! Držím vám palce.
Jan Čech