Mocenský boj v ruské armádě má první oběti

Bez ohledu na to, jak tohle finále »Ligy mistrů« (Rusko vs. Rothschildové) dopadne, do historie již nyní vstupuje jako jeden z nejpodivnějších válečných konfliktů, které se kdy ve světě odehrály.

Krom obtížně pochopitelných (spíše nepochopitelných) strategických kroků ruské armády na ukrajinském území, nad nimiž kroutí hlavou i respektovaní vojenští odborníci bez ohledu na jejich státní příslušnost, přiřadilo se nyní k těmto tajům sestřelení soukromého tryskáče generálního manažera PMC Wagner Group Jevgenije Prigožina – spolu s ním měl v troskách letadla zahynut i Dmitrij Utkin – vrchní velitel a zakladatel PMC Wagner Group.

Podmiňovací způsob (měl zahynout) je v podobných případech na místě vždy, protože vždy existuje varianta, že oni v tom letadle nebyli – že je zjednodušeně řečeno někdo potřeboval uklidit (podobné spekulace se objevují i v kauze Kellner).

Co však téměř jisté je, že letadlo sestřelila RUSKÁ protivzdušná obrana. Buď omylem, nebo na rozkaz. Pokud by to bylo na rozkaz, souviselo by to s mocenským bojem uvnitř velení ruské armády, resp. bojem mezi proruskými veliteli a těmi prozápadními. Tuto teorii podle aeronet.news přiživuje i fakt, že v systému ruské obrany spadá protivzdušná obrana do působnosti velitele vzdušných a kosmických sil. A tím byl Prigožinův dlouholetý přítel a ochránce Sergej Surovikin, který byl ale v úterý odvolán z funkce a vzápětí poté umírá Prigožin v letadle, které bylo zřejmě sestřeleno PVO obranou spadající právě pod velení vzdušných sil, resp. umírá celé vedení PMC Wagner, které bylo ve válce s generálním štábem ruské armády.

Na sociálních sítích v Rusku už se šíří nenávistné komentáře namířené na prozápadního náčelníka generálního štábu ruské armády Valerije Gerasimova a na stejně orientovaného ministra obrany Sergeje Šojgua (oba od počátku brzdí postup ruské armády na Ukrajině) – že prý oni stojí za vydáním rozkazu k sestřelení Prigožinova stroje PVO baterií S-400 rozmístěnou v Tverské oblasti.

»Mám opravdu obavy o Vladimira Putina! Jevgenij Prigožin i Dmitrij Utkin patřili do vnitřního kruhu Kremlu, od tzv. Zlaté Pagody. Jejich odstranění může být signálem k odstavení Vladimira Putina od moci. Může jít o začátek odstraňování silných obranných figur Putinovy moci v Kremlu, stejný proces, který jsme viděli u Donalda Trumpa v roce 2017 po nástupu do funkce, když ho Deep State začal zbavovat jeho nejbližších opor, přátel a ochránců. Když teď Putin přišel o šéfy své soukromé armády, výrazně mocensky oslabí v zákulisní sféře Pagody. Někdo prostě potřeboval odstranit Surovikina z funkce, aby prošel příkaz na ‚sesazení‘ Prigožina, resp. jeho sestřelení z oblohy. Surovikin by logicky k tomu nikdy souhlas nedal,« komentuje tuto událost aeronet.news a ještě poznamenává: »Rovněž bude zajímavé sledovat, jestli nové vedení PMC Wagner zůstane tvrdé, anebo změkne a podvolí se ruské armádě a začlení se pod velení ruské armády, jak o to dlouho usiluje generální štáb a Prigožin s Utkinem to odmítali.«

O dalším vývoji vás budeme samozřejmě informovat.

Jan Čech

Související články

3 KOMENTÁŘŮ

  1. Bože můj, ten Brázda je ale primitiv! Pravdu má pan Kupský, když zde poukazuje na Brázdovu vrozenou neschopnost rozumět napsanému textu. Brázda, chodil jsi do školy?

  2. Ano jsou i tací, kteří sledují vojenský konflikt na východě jako fotbalové utkání. Utkání, při kterém už zahynuly desetitisíce vojáků a tisíce nevinných žen a dětí. Větší hnus jsem už dlouho neslyšel. Ale co čekat od individua, které je schopno pouze papouškovat proputinovský aeronet.news.

    • Vlastně celý život sledujeme nejrůznější války a masakry, vesměs (včetně této) vyvolané americkým režimem. Brát si všechno k srdci, to bychom se už z toho museli dávno zbláznit.

      Kdo nechce války, ten volí komunisty, nic víc se moc dělat nedá.

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy