Sukni nebo kalhoty? Letecká společnost povolí nosit uniformy bez ohledu na pohlaví

Posádka, piloti a pozemní personál britské letecké společnosti Virgin Atlantic budou nově moci nosit jakoukoli z jejích uniforem, takovou, ve které se cítí nejpohodlněji, a to bez ohledu na to, zda jde o původně dámskou s červenou sukní či pánskou s vínovými kalhotami. Cílem kroku je být více inkluzivní, informují britská média.

Podle nových pravidel si zaměstnanci Virgin Atlantic budou moci vybrat, v jaké uniformě navržené Vivienne Westwoodovou budou chodit do práce, a to »bez ohledu na pohlaví, genderovou identitu nebo genderové vystupování«. Krok má podle Virgin Atlantic odrážet různorodost zaměstnanců a posílit kampaň společnosti na podporu vstřícnosti a inkluze. Aerolinky již dříve zrušily požadavek, aby letušky nosily make-up, a zrušily zaměstnancům povinnost zakrývat si viditelné tetování.

Virgin Atlantic také začne používat nepovinné odznaky s oslovením pro posádku a cestující, kteří si je budou moci vyžádat při odbavení, aby se zajistilo, že je budou lidé správně oslovovat. Společnost rovněž nově umožní lidem, které mají v pasu genderově neutrální označení, což je možné například v USA, Indii či Pákistán, aby měli na letence genderově neutrální oslovení Mx.

Virgin Atlantic také zavede povinné školení o inkluzi. V rámci programu Be Yourself (Buď sám/sama sebou) budou pro partnery v oblasti cestovního ruchu a hotely, včetně těch v karibských destinacích, zavedeny »vzdělávací iniciativy zaměřené na inkluzi«. V této souvislosti společnost uvedla, že chce, aby se všichni její zákazníci cítili vítáni, navzdory překážkám v oblasti rovnosti LGBTQ+ (leseb, gayů, bisexuálů, transgenderových a queer osob).

(jb, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy