Zelený, nízkouhlíkový rozvoj Číny přináší nové příležitosti

Čínský zelený a nízkouhlíkový rozvoj má světlé stránky a živí nové příležitosti, uvedl úředník z energetické správy země.

Větrná energie a fotovoltaika se staly hlavními přispěvateli k nově přidanému instalovanému výkonu v Číně a důležitými silami v síti dodávek energie v zemi, uvedl úředník Národní energetické správy Pchan Chuej-min během nejnovějšího dílu Čínského ekonomického kulatého stolu, což je celoplošná mediální diskusní platforma pořádaná tiskovou agenturou Xinhua.

Od roku 2020 roční nově přidaná instalovaná kapacita větrné a fotovoltaické energie v Číně již čtyři roky po sobě přesahuje 100 milionů kilowattů, což představuje více než 50 % celkové nově přidané instalované kapacity energie každý rok, uvedl Pchan.

Rozvoj větrné energie a fotovoltaiky pomohl Čínu pozvednout do pozice, kdy země slouží jako základní kámen globální energetické transformace, uvedl Pchan a dodal, že příslušná odvětví poskytují vysoce kvalitní produkty a řešení po celém světě.

Čínský průmysl větrné energie a fotovoltaiky hmatatelně přispěl k pomoci podnikům při dosahování ekologického a nízkouhlíkového rozvoje, uvedl Pchan.

(Xinhua)

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy