Víkendová anketa aneb 8x z preambule jednoho lživého prohlášení

Programově lživého – o tom za chvilku…

Kývou se s nimi stoličky ve Strakově akademie jak ty osmičky. Nepřeju si nic jiného, než aby si tu trhací bolest vyžrali do konce, aby u toho zkusili jako psi. Dokud jim rozsudek jménem republiky ty pomyslné zuby moudrosti, zvané též třetími stoličkami, nevytrhne. Za tu tzv. demokratickou a svobodnou moudrost, kterou tu jedovatě rozsévají bezprostředně od okamžiku, kdy je prezident Zeman všechny podepsal.

V preambuli programového prohlášení Fialovy vlády z ledna 2022 se nachází osm bodů (jak symbolické s tím zubem moudrosti), které jsem pro vás okomentoval – jejich doslovné znění jsem vyznačil tučně, moje vjemy se nacházejí v závorce pod nimi.

Chceme stát, který nežije na dluh

(ačkoliv má česká ekonomika v příštím roce růst o více než dvě a půl procenta, vláda premiéra Petra Fialy, respektive ministerstvo financí, navrhuje pro rok 2025 státní rozpočet s deficitem 230 miliard korun – výsledkem bude, že za čtyřleté funkční období zadluží současný kabinet zemi o více než 1,1 bilionu korun – zdroj: Hospodářské noviny, 26. 9. 2024)

Chceme stát, který je chytrý, efektivní a úsporný

(chytře a efektivně jsme na všeobjímající pomoci banderovské Ukrajině, Green Dealu, migrantům a desítkách totožných zvráceností »uspořili« ze státní pokladny stovky miliard korun…, jestli ne víc)

Chceme stát, který patří do demokratické Evropy a který ví, že hodnoty svobody a demokracie je třeba aktivně prosazovat a bránit

(dosud aktivně prosazuje a brání jen ty ukrajinské, izraelské, bruselské, londýnské, washingtonské, pentagonské, migrantské…)

Chceme, aby české rodiny měly kde bydlet a aby děti měly dobré vzdělání, které je dobře připraví na měnící se moderní svět

(státní bytová výstavba v podstatě neexistuje, hypotéky jsou na doživotí a svinsky drahé, školství se bortí jak po zemětřesení – vyučující byl zbaven jakýchkoli restriktivních opatření vůči žákovi, za pouhé zvýšení hlasu hrozí vyhazov, akutně schází především učitelé-chlapi, inkluze je průser jako mraky, vzdělávací systém neefektivní – takže ano, školství skutečně dobře připravuje děti na měnící se moderní svět = vychová z nich tupé ovce bez sebereflexe, vlastního názoru, respektu, úcty, pokory atd.)

Chceme, aby lidé v aktivním věku měli jasno, jaký budou mít důchod, a aby věděli, že jejich život bude i ve stáří důstojný

(zejména toto vědí naprosto jasně – důchod nedostanou žádný, resp. budou ho mít takový, že to, co dostanou, bude se v nominální hodnotě rovnat tomu žádnému, a důstojnost života ve stáří? – budeme rádi, když nás nikdo nebude mlátit klackem a přivazovat k psí boudě jako nepotřebné)

Chceme, aby malé a střední firmy tvořily páteř naší ekonomiky a aby je stát podpořil tam, kde je třeba

(tohle se mi jeví jako dikce převzatá z nějaké verneovky… ony tu snad někde nějaké ty malé a střední firmy, myslím ty PÁTEŘNÍ, ještě existují? – pravda, stát, tam kde je třeba, jistě podporuje, nicméně ona podpora míří za hranice České republiky – tak třeba význačný eurokomisař pro mezinárodní partnerství Jožka podpořil…, abych takto vládě nekřivdil – aby se velké firmy tvářily jako malé a střední a dosáhly na vládní pomoc v boji s vysokými cenami energií, že jo?)

Chceme, aby inovace, věda a výzkum dokázaly významně posílit českou ekonomiku v mezinárodní konkurenci

(žádná česká ekonomika neexistuje, tudíž není co čím posilovat, tzn. ani inovací, vědou a výzkumem – existuje ve všech punktech jen obrovské zadlužení – o české ekonomice může takto drze hovořit jen kretén nebo zrádce)

Chceme, aby naše zemědělství bylo šetrné ke krajině a aby naše lesy, půda i vodstvo zvládly co nejlépe změny klimatu

(a skláři nebudou mít co žrát – ti v Pelíškách, lidé jako takoví v České republice – jděte do nenávratného hajzlu s tou vaší změnou klimatu, nicméně zvládáte to na jedničku: likvidace chovu vepřů a krav, prdících metan – je toho moc, za co jednou půjdete sedět…)

Trochu jsem se dneska rozjel, a to si pořád říkám, Pavliku, klídek, proč se vždycky necháš vytočit? Se řekne… Když vám někdo přes dva a půl roku pětadvacet hodin denně lže, nemějte potom krvavé oči a tlak 220/150…

Berte to tak, že jsem se teď rozohnil za vás, aby vy jste už nemuseli. Vy si užijte víkend dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, nebo jak se to říká, a za týden zase napočtenou. Chtěl jsem napsat, že za týden v lepších časech, ale vědeckofantastická literatura mně nikdy moc blízká nebyla…

Pavel Votruba (už klidný…)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy