Šéf SOCDEM Šmarda v dopise Starmerovi: Voliči ukončili pobrexitový chaos

»Voliči v Británii jasně odmítli neoliberalismus a nacionalismus. Ukončili tak pobrexitový populistický chaos,« uvedl to v gratulaci novému britskému premiérovi Keiru Starmerovi k volebnímu vítězství předseda Sociální demokracie (SOCDEM) Michal Šmarda.

»Gratuluji Labour Party i Tobě osobně k přesvědčivému výsledku a historickému úspěchu ve volbách,« napsal Šmarda. Labouristická strana si ve volbách zaručila 412 křesel v 650členné Dolní sněmovně, čímž získala většinu potřebnou k sestavení nové vlády.

»Vaše vítězství jasně ukazuje, že rozumná sociálnědemokratická politika lidi oslovuje a nese skutečná řešení a lidský přístup pro celou společnost. Vaše vítězství také signalizuje touhu po změně a stabilitě, kterou Velká Británie po letech chaosu a politického zmatku nutně potřebuje. Váš úspěch je tak inspirací pro sociálnědemokratické strany a hnutí po celém světě,« uvedl Šmarda.

Starmerovi popřál hodně síly a úspěchů v následujících letech při prosazování změn »tolik důležitých pro spravedlivější společnost ve Velké Británii«.

(pk)

FOTO – socdem.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy