Orbán označil von der Leyenovou za služku Manfreda Webera, který prý zatahuje Evropu do války

Maďarský premiér Viktor Orbán potvrdil, že je proti zvolení Ursuly von der Leyenové do čela Evropské komise na druhé funkční období a označil ji za služku.

V rozhovoru pro rozhlasovou stanici Kossuth ji označil za »služebnici« Manfreda Webera, vůdce největší frakce Evropského parlamentu, Evropské lidové strany, a jeho samotného přirovnal k Belzebubovi.

»Manfred Weber je dlouholetým odpůrcem Maďarska. Ve srovnání s ním je Ursula von der Leyenová služkou,« řekl premiér.

Weber podle něj také »sehrál roli Belzebuba« a je zodpovědný za současnou politiku Bruselu, která se »stala chybnou«. V EU a v Evropském parlamentu se podle něj vytvořila »proválečná koalice«. Tam se podle Orbána shromáždili »ti, kteří usilují o co nejrychlejší zatažení Evropy do války« na Ukrajině.

O jmenování von der Leyenové do čela Evropské komise na druhé funkční období se bude jednat 27. až 28. června na summitu EU v Bruselu.

(cik, TASS)

Související články

1 KOMENTÁŘ

  1. ❗️🇩🇪Otec Ursuly von der Leyenové Ernst Albrecht omilostnil nacistického zločince odsouzeného k 18 doživotním trestům za vraždy v nacistických koncentračních táborech.

    Vyplývá to z dokumentů poprvé zveřejněných v Rusku na portálu Istoria.rf. Spolu se skupinou vědců je našel a přeložil do ruštiny odborník Ruské vojenské historické společnosti Jegor Jakovlev.

    Erich Gustav Scharfetter byl odsouzen soudem ve Stade (Německo) 1. února 1980 poté, co se vrátil do země a byl zatčen.

    🔈Bylo zjištěno, že v zimě 1943-1944 nacisté zabíjeli vězně koncentračních táborů se zvláštní krutostí krumpáčem, pak každému podřízli hrdlo a některé zastřelili. Podle různých zdrojů šlo o 15 až 22 obětí, jsou známy i další epizody, ale soud je nedokázal prokázat.

    O deset let později, v únoru 1990, byl Scharfetter omilostněn hlavou spolkové země Dolní Sasko, otcem současné předsedkyně Evropské komise. Udělal to „kvůli jeho pokročilému věku a zhoršujícímu se zdraví“. Nacista byl propuštěn a zemřel v roce 1998 ve věku 90 let.

    Sledujte @neCT24  | 42TČen

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy