Čína je důležitou hnací silou globálního hospodářského růstu, říká ředitel společnosti Corning China

Čína je důležitou hnací silou světového hospodářského růstu a společnost Corning Inc., jeden z předních světových inovátorů v oblasti výzkumu a vývoje materiálů, je přesvědčena o hospodářském růstu Číny a o svém vlastním rozvoji v této zemi, uvedl Liou Č‘-fei, prezident a generální ředitel společnosti Corning Greater China.

Historie rozvoje amerického výrobce skla a keramiky v Číně sahá až do roku 1980, kdy byla v této zemi otevřena jeho první obchodní kancelář. Dnes má společnost v 17 čínských městech 21 výrobních závodů, výzkumné a technologické centrum a zaměstnává více než 6000 zaměstnanců.

Společnost Corning byla v posledních desetiletích svědkem rychlého rozvoje čínského trhu, uvedl Liou a dodal, že na něj zapůsobila silná odolnost a velká vitalita čínské ekonomiky. Současně se společnost také dobře rozvíjí a roste pokrokovost a propracovanost jejího prodejního a výrobního systému.

»Čína je jediným geografickým trhem, kde máme obchodní zastoupení pro všech našich pět platforem pro přímý přístup na trh a pro rozvíjející se podnikání mimo Spojené státy,« uvedl Liou, který zdůraznil, že Čína je jedním z nejdůležitějších strategických trhů společnosti Corning.

V posledních letech, kdy její podnikání v Číně vykazuje silnou odolnost, společnost Corning pokračuje v investicích v Číně v oblastech, jako jsou výrobky pro kontrolu emisí, skleněné trubičky pro farmaceutický průmysl, sklo pro displeje a automobilové sklo.

Letecký snímek pořízený 31. srpna 2022 ukazuje turisty při návštěvě vesnice Chung-cchun v okrese I-sien ve východočínské provincii An-chuej. FOTO – Xinhua/Zhou Mu

V roce 2020 společnost Corning uskutečnila v Číně svou největší letošní globální investici do zřízení továrny na výrobu skleněných trubiček pro farmaceutické účely ve městě Peng-pu ve východočínské provincii An-chuej.

A v lednu letošního roku dokončila projekt inteligentní syntézy léčiv ve městě Su-čou ve východočínské provincii Ťiang-su.

Liou uvedl, že důležitým faktorem rychlého rozvoje společnosti Corning v Číně je neustálé zlepšování podnikatelského prostředí v posledních letech.

»Čína prosazuje institucionální otevírání, což je velmi atraktivní pro podniky financované ze zahraničí, které se hluboce angažují na čínském trhu, a bude nadále posilovat jejich důvěru v hospodářský rozvoj Číny,« řekl.

Liou uvedl, že společnost Corning se bude zaměřovat na dlouhodobý trend čínského hospodářského růstu, aby mohla sloužit čínským zákazníkům, a prohloubí svou strategickou spolupráci s čínskými podniky, aby se podělila o obchodní příležitosti tohoto trhu.

(Xinhua)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy