Jako z Amerického filmu – zdrogovaný řidič v kradeném autě postřelen při honičce s policií

Zdrogovaný řidič v kradeném autě byl v noci na dnešek postřelen při honičce s policií na dálnici D1 u Prahy. Muž utrpěl průstřel paže, po ošetření skončil na policejní služebně.

Uvedl to dnes mluvčí pražských policistů Richard Hrdina. Vozu, po kterém bylo vyhlášeno pátrání, si všimla hlídka policie kolem 23.00. Policisté přivolali posily a zhruba na kilometru 4,5 dálnice D1 ve směru na Brno dali řidiči pokyn k zastavení. »Řidič zajel do prostoru čerpací stanice, kde lehce přibrzdil, ale následně začal policistům ujíždět,« popsal situaci Hrdina.

Další policisté už mezitím vytvořili na výjezdu od čerpací stanice zátaras a snažili se vozu hodit pod kola zastavovací pás. Prchající řidič však zátaras prorazil a poškodil při tom jedno z policejních aut. »V tomto okamžiku policisté na ujíždějící vozidlo začali střílet,« doplnil mluvčí. Až později policisté zjistili, že byl řidič zasažen. Podle Hrdiny měl prostřelenou paži.

Ani zranění ale muže nezastavilo. V kradeném autě ujížděl až k Mirošovicím, tedy na přibližně 21. kilometr dálnice. Teprve tam se policistům podařilo vůz zastavit a při zadržení řidiče se ukázalo, že je postřelený. »Putoval do nemocnice na vyšetření a posléze na policejní služebnu,« uvedl mluvčí.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy