Chersonská oblast slibuje uspořádat referendum, Kyjevu navzdory

Referendum o připojení Chersonské oblasti k Ruské federaci se uskuteční navzdory všem pokusům Kyjeva zastrašit obyvatele oblasti nebo zorganizovat informační teror, prohlásil zástupce vedoucího vojensko-civilní správy oblasti Kirill Stremousov.

»Rád bych se vyjádřil k situaci kolem ‚protiútoku‘, který neustále vyhlašují ukrajinské úřady. Tím, že posílají vojáky na jistou smrt, tito lidé nechápou, že nesmyslné ofenzívy připravují o život desítky, nebo dokonce stovky ukrajinců – našich bratrů. Chceme tedy říci, že ať děláte cokoli: trestní odpovědnost, zastrašování, informační teror, v Chersonské oblasti stejně proběhne referendum, které jasně definuje region jako součást Ruské federace,« uvedl Stremousov ve videoposelství zveřejněném na svém kanálu na Telegramu.

Dodal, že referendum se má konat v nejbližší době. »Poté, co se referendum uskuteční, staneme se součástí Ruské federace, bude to jiná historie, jiná země,« řekl zástupce vedoucího vojensko-civilní správy.

Již dříve Stremousov pro agenturu TASS uvedl, že orgány Chersonské oblasti podpořily myšlenku orgánů Záporožské oblasti uspořádat referendum ve stejný den. Podle něj již probíhají přípravy, zejména se připravují volební komise.

(TASS)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy