Půta znovu zvolen hejtmanem Libereckého kraje, neměl protikandidáta

Hejtmanem Libereckého kraje je podle očekávání znovu Martin Půta, který na dnešním ustavujícím zasedání zastupitelstva neměl protikandidáta. Pro Půtu, jenž již počtvrté dovedl Starosty pro Liberecký kraj k volebnímu triumfu, dnes hlasovalo 27 ze 44 přítomných zastupitelů.

Kraj v příštích čtyřech letech povede koalice, v níž bude kromě Starostů ještě SPOLU pro Liberecký kraj (ODS, TOP 09, KDU-ČSL). Dohromady disponují 25 ze 45 mandátů

»Děkuji zastupitelkám a zastupitelům za podporu, kterou mi tajnou volbou vyjádřili. Dostal jsem vysvědčení za každodenní dosud odváděnou práci ve které mohu dále pokračovat. Budu dál pracovat pro všechny lidi v kraji bez ohledu na to, zda žijí ve městě či na venkově,« citovaly stránky Libereckého kraje hejtmana Půtu. »Je před námi mnoho rozvojových projektů, které by měly zlepšit život v našem kraji. Vedle toho bych chtěl občanům regionu trpělivě a s pokorou vysvětlovat i to, jakou práci pro ně kraj odvádí a proč je dobré se zajímat o dění v místě jejich bydliště nebo se do dění přímo zapojili, protože nic se samo neudělá,« dodal.

Statutárním náměstkem pro resort hospodářského a strategického rozvoje se stal Edvard Kožušník (SPOLU), kterého podpořilo 28 zastupitelů. Náměstkem hejtmana pro resort dopravy byl 43 zastupiteli zvolen Jan Sviták. Náměstkyní hejtmana pro resort kultury a cestovního ruchu se stala Květa Vinklátová, získala 29 hlasů. Jako náměstek hejtmana pro resort majetku a investic bude působit Jiří Ulvr, obdržel 36 zastupitelských hlasů. Vladimír Richter stejně jako v předchozím volebním období zastane resort zdravotnictví, ve funkci jej podpořilo celkem 28 zastupitelů. Náměstkem hejtmana pro životní prostředí a zemědělství se díky 27 hlasům stal Jiří Klápště. Členkou rady kraje pro resort školství a sportu byla počtem 27 zastupitelskými hlasy zvolena Jitka Skalická a 28 hlasů obdržela nová členka rady kraje pro resort sociálních věcí Anna Provazníková.

V opozici v Libereckém kraji skončí hnutí ANO, které má 18 zastupitelů, a koalice SPD a Trikolora, jež disponuje dvěma mandáty. Jen těsně se přes pětiprocentní hranici nedostala koalice STAČILO!. Komunistické straně Čech a Moravy a České straně národně sociální chybělo podle propočtů Českého statistického úřadu pouhých osm či devět hlasů.

(pk)

FOTO – kraj-lbc.cz

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy