Britský novinář Phillips získal v Rusku dočasný azyl

Britskému novináři Grahamu Phillipsovi byl v Rusku poskytnut dočasný azyl, uvedlo ruské ministerstvo vnitra Irian Volk.

»Kolegové z odboru ministerstva Luganské lidové republiky předali známému novináři, britskému občanovi Grahamu Philippovi oznámení o poskytnutí dočasného azylu na území Ruska,« uvedla na svém kanálu Telegram.

V rozhovoru pro agenturu TASS Phillips vyjádřil vděčnost ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi za poskytnutý azyl a uvedl, že se v současné době nachází v Donbasu, a dodal, že zde hodlá i nadále pracovat.

V červenci 2022 se Philipps dostal kvůli situaci na Ukrajině na černou listinu Spojeného království jako »videoblogger, který vytvářel a zveřejňoval mediální obsah podporující a propagující akce a politiku, které destabilizují Ukrajinu a ohrožují územní celistvost, svrchovanost a nezávislost Ukrajiny nebo je podkopávají«.

V roce 2014 Phillips působil na východní Ukrajině. Spolu s kameramanem zpravodajské agentury ANNA Vadimem Aksjonovem byl považován za nezvěstného v blízkosti doněckého letiště. Později byli nalezeni v ukrajinském zajetí. Poté, co byl Philipps propuštěn, mu Kyjev na tři roky zakázal vstup na Ukrajinu.

(cik)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy