Brávo, (V)výborný…

Teď se už jen modleme, aby se tento zájmový kroužek padělaných věřících co nejdříve odebral na zaslouženou věčnost. Spíš na nezaslouženou, ale mám dneska docela dobrou náladu, tak jsem přející. Promovaný teolog vystřídal rostlinolékaře a příležitostného traktoristu v čele KDU-ČSL.

Nábožný ministr zemědělství, takto fachman number one, se opětovně usalašil v křesle strany, již aktuálně zdobí celá (!) dvě předvolební preferenční procenta. Kolem toho jejich sjezdu bylo mediálního pozdvižení až až, jen jsem sám sebe otravoval vtíravým dotazem – PROČ? Proč tolik pozornosti zájmovému kroužku, který by už dávno oddychoval na oné věčnosti, nebýti šplhu bez přírazu po laně ODS. Prostě klasická lidovecká čuňárna. Á, Čunek… Podle mě by jen on byl schopen farníky jakž takž mobilizovat. Neuspěl, dokonce nepostoupil ani do druhého volebního kola. Jejich věc, mě je do toho nic, jen mě zaráží, jak taková de facto téměř neexistující strana může zasedat ve vládě.

Jak s ní nyní zaoře (možná výstižněji… JI zaoře) Výborný, těžko předvídat – nicméně na to, jak Marek je nezdatný oráč, což dnes a denně prokazuje v řízení ministerstva zemědělství, zázraky nečekám. Jasně, k víře v zázrak má právě tahle partaj ze všech ostatních nejblíže, ale zázraky se dějí jen v pohádkách. On (ten Marek), bez ohledu na vrozenou neschopnost, je dneska v pozici fotbalového trenéra, který převzal mužstvo bez vlastního hřiště, všeho všudy se třemi hráči do pole a jednonohým gólmanem, slepým na levé oko. S tím by nic neuhráli ani Ferguson s Wengerem a Kloppem dohromady. Neuhraje s tímhle matrošem nic ani Výborný.

Já prostě jen čekám, po laně koho-čeho budou lidovci zase šplhat nahoru. Podle mě, když to nepůjde s ODS a nabídlo-li by jim onen šplh třeba ANO (proč ne, kotrmelce, ba co dím – salta, nejsou u nás žádnou výjimkou, paktuje se vzájemně kde kdo), oni, ať už s přírazem či bez něho, plivnou do dlaní a ve jménu Otce i Syna i Ducha svatého vší silou a očima vyvalenýma na vrch hlavy pošplhají vzhůru k nebeskému království. Bůh s nimi, maršál Koněv se mnou…

Dušan Sedlák

Související články

2 KOMENTÁŘŮ

  1. Dušane, chvíli jsem tápal, proč věnujete tolik času, abyste zdůvodnil (ne)význam jedné okrajové strany. Ono to je ale nadmíru jasné. Vy se přeci také jako bývalý komunistický zelený mozek zocelený studiem marxismu-leninismu každý modlíte k sochám masových vrahů Stalina a Lenina a dnes i Putina. I vy tu přeci vehementně podporujete toho nejméně schopného bývalého generálního tajemníka KSČM V. Filipa, který dovedl tuto stranu konečně do věčných lovišť a který ještě dříve působil jako stbácký konfident. Máte s tím tedy zkušenosti. A dovádí vás k nepříčetnosti, že někdo je o trochu schopnější a úspěšnější.😀

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy