KDU-ČSL si zvolila místopředsedy, nejvíce hlasů měla bývalá Miss Europe

V prvním kole volby řadových místopředsedů KDU-ČSL byli zvoleni všichni čtyři místopředsedové. Celkem mohlo volit 287 delegátů sjezdu v Olomouci, který dnes pokračoval druhým dnem, ke zvolení bylo třeba 144 hlasů.

Novými řadovými místopředsedy se stali Monika Brzesková, Jiří Horák, Václav Pláteník a Eduard Hulicius. Bývalá Miss České republiky a Miss Europe Brzesková získala nejvíce hlasů, a to 248. Horák obdržel 203 hlasů, Pláteník 199 a Hulicius 170.

Předsedou KDU-ČSL byl již včera zvolen ministr zemědělství Marek Výborný, který nahradil dosavadního šéfa strany, ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečku. Prvním místopředsedou je, rovněž od pátku, Pavel Bělobrádek.

KDU-ČSL se v průzkumech dlouhodobě pohybuje pod pěti procenty potřebnými pro zvolené do Poslanecké sněmovny. Proto se zdá být jedinou šancí strany, jak se udržet ve sněmovních lavicích, kandidovat, podobně jako před čtyřmi lety v koalici SPOLU (s ODS a TOP 09). Ostatně jak nový předseda Výborný, tak jeho předchůdce a protikandidát Jurečka jsou zastánci tohoto spojení.

(pk)

FOTO – Facebook

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy