Příjemný podzimní týden: v pátek bude až 18 stupňů

Česká republika zažije příjemný podzimní týden, jemuž bude vévodit převážně polojasná obloha a od úterka bude jen minimum srážek. Od poloviny týdne nás čeká oteplení, přičemž v pátek se nejvyšší odpolední teploty vyšplhají až na 18 stupňů Celsia. O víkendu se mírně ochladí. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na týden.

Vydatnější déšť můžeme čekat jen dnes v pozdějších hodinách. »Odpoledne se od západu všude zatáhne a během večera a první poloviny noci se postupně na většině území objeví déšť. Pršet ale nebude dlouho a do úterního rána se stihne hlavně na severu i vyjasnit. Teploty vystoupí dnes i zítra nejčastěji na 9 až 14 °C,« napsal ČHMÚ na Facebooku.

Další dny bude v ranních a dopoledních hodinách často doprovázet nízká oblačnost, případně mlhy, odpoledne ale budou většinou slunečná a teploty se při slunečném počasí dostanou i nad 15 °C, v pátek pak může být ještě o tři stupně tepleji.

V centrálních částech republiky bude pocitovou teplotu snižovat čerstvý vítr. V závěru týdne se začnou místy objevovat přeháňky.

(pk)

GRAFIKA – ČHMÚ

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy