Mobilizovaný ukrajinský svářeč se prořezal až do Maďarska

Ukrajinský svářeč, podléhající branné povinnosti, se vyhnul odvodu tím, že vyřízl díru v nosných konstrukcích pohraničního mostu a utekl přes ni do Maďarska, napsal ukrajinský novinář Vitalij Glagola na Telegramu.

»Zde je unikátní způsob útěku do zahraničí: svářeč utekl dírou v mostě do Maďarska. Pracoval jako opravář na kontrolním stanovišti Tisa v Zakarpatí,« napsal Glagola.

Podle jeho slov byl svářeč členem opravářské čety a při opravě mostu si zároveň připravoval únikovou cestu.

»Svářeč znal konstrukční prvky mostu a vyřezával v něm části ocelových konstrukcí,« dodal novinář s tím, že muž si nakonec sám vyřízl únikovou cestu do sousední země.

Glagola zveřejnil fotografie poškozeného mostu na svém kanálu Telegram.

Ukrajinské úřady kvůli vážné situaci na frontě a nedostatku personálu výrazně zpřísnily mobilizační pravidla s cílem doplnit řady Ukrajinců. Všeobecná mobilizace byla v zemi vyhlášena v únoru 2022 a byla opakovaně prodloužena. Od 18. května vstoupil na Ukrajině v platnost kontroverzní zákon o nových pravidlech mobilizace. Úřady dělají vše pro to, aby se muži v branném věku nevyhýbali službě. Mezitím se muži povinní vojenskou službou snaží vyhýbat vojenským náborovým důstojníkům na ulicích, opouštějí zemi s použitím padělaných osvědčení nebo nelegálně, přičemž často riskují své životy. Mnoho lidí se pokouší překročit hranice plaváním nebo přechodem hor.

(cik, TASS)

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy