Když není stud, není svědomí

Jedno anglické přísloví říká, že… »Pěstounem svědomí je stud.« Když ale nemáš stud, nevypěstuješ svědomí – vypěstuješ tak akorát novodobou Českou republiku, nad jejímž chováním už i svět žasne, a to si o tom světu žádné iluze nedělám. Přesto i zkažený svět žasne nad ještě zkaženější Českou republiku, jejíž dnešní političtí reprezentanti se doslova a do písmene nezastaví před ničím.

Nebudu k odsudku užívat pejorativních výrazů, takto za ně hovoří jejich (zlo)činy. Ten zatím poslední z nich (nepochybuji, že budou následovat další a další, ještě ohavnější) nesnese sebemenší omluvy a jednou, doufám, ani sebemenšího slitování.

!!! Česká republika zablokovala společné prohlášení Evropské unie, které vyzvalo k »okamžitému příměří« mezi Izraelem a Hizballáhem a odsoudilo počet zabitých civilistů v Libanonu, a zabránila tak EU vydat jednotnou reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě!!!

»Prohlášení jednostranně omezovalo právo Izraele na sebeobranu proti teroristům z Hizballáhu, kteří několik měsíců ostřelují civilisty na severu Izraele,« sdělila Novinkám a Právu mluvčí ministerstva zahraničí Mariana Wernerová. »Zároveň jsme požadovali stažení Hizballáhu z izraelských hranic,« dodala.

»Agrese izraelské armády v Libanonu má přitom jediný opravdový úkol, a to je rozpoutání velké války na Blízkém východě, do které by byl naplno zavlečen Írán a hned po něm USA, které by na sebe měly vzít úkol hlavních leteckých a raketových úderů na Írán s cílem zničení íránské vlády a tím odstranění perské hrozby pro sionistický Izrael. Současně jde i o prohloubení genocidy nejen v Gaze, ale její překrytí obrovskou válkou na Blízkém východě. … Izrael vtrhl do Libanonu kvůli tomu, aby vytvořil a položil rovnítko mezi Palestince a teroristy. A teroristé přece nemohou mít svůj vlastní stát, ne? To může jen Izrael! Palestinci nemohou mít Palestinu. Jenže, k tomuto vykreslení Palestinců jako teroristů na mezinárodní scéně něco chybí, a to je velká válka na Blízkém východě mezi Araby (a s nimi Palestinci) na jedné straně, a Izraelem (a s ním USA a kolektivním Západem) na straně druhé. Izrael prostě potřebuje ve velké válce vyhladit Palestince a obsadit zbytky palestinských území na Západním břehu. … Je to důkaz, že Fialova vláda a zahraniční politika české vlády je plně sionistická a podporuje agresi sionistického státu pod záminkou práva na obranu. Stejně jako vyvraždění už více než 40 000 Palestinců v Gaze, žen a dětí, je prý právo na sebeobranu Izraele. Stejně jako výbuchy pagerů, vysílaček, tiskáren, intercomů a další elektroniky v Libanonu prý není terorismus Izraele, ale právo na sebeobranu Izraele,« komentuje aeronet.news.

Už vám je aspoň trochu jasné, proč Lipavský pokračuje v čele ministerstva zahraničí? Zamini je totiž naprosto stěžejním vládním resortem a pracně budovaná proizraelská, resp. sionistická image, je spojena právě se jménem nynějšího šéfa. Že právě Lipavský po pirátských saltech na Fialově žíněnce zůstane ve funkci, bylo jasné hned od počátku. Všechno je to divadlo, jak s tzv. demisí, kterou včera nesl Fialovi, tak i ohledně jeho tak zvaných protiizraelských postojů, což byl navenek jeden z hlavních důvodů, proč ho tehdy Zeman nechtěl jmenovat. Jak tohle jednou dopadne, to suď Bůh…

Jan Čech

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy