Trojlístek českých klubů v pohárové ruletě. Nejzvučnějšího soka má Slavia

Trio českých fotbalových klubů se pokusí ve čtvrtek navázat na úterní úspěch pražské Sparty, která si v Lize mistrů přivezla cenný bod z německého Stuttgartu. Slavia a plzeňská Viktoria se představí v Evropské lize doma, Mladá Boleslav v Konferenční lize na půdě soupeře.

Červenobílí mají na svého zítřejšího soupeře jednu nesmírně příjemnou vzpomínku. A jde o něco, co je zlatým písmem vepsáno v klubové historii. V roce 2007 totiž Slavia přes tehdy nabušený Ajax Amsterodam překvapivě postoupila do Ligy mistrů, již si zahrála poprvé ve svých dějinách. Slavia vyhrála 1:0 venku a pak po výsledku 2:1 slavila postup na Strahově, kde v památném duelu dvakrát skóroval současný vedoucí mužstva Stanislav Vlček.

»Ajax je gigant, jeden ze soupeřů, které jsme sem kvůli nám všem i lidem dostat chtěli. Má spoustu zajímavých hráčů, ale domácí zápasy chceme zvládat. Už se těšíme,« řekl klubové televizi kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

»Sešívaní« budou chtít od 18.45 hodin před zaplněnou Fortuna Arenou ve Vršovicích potvrdit skvělý vstup do soutěže, do níž přešli po neúspěšném play off Ligy mistrů. V úvodním zápase hlavní fáze Evropské ligy totiž vyhráli v Razgradu nad místním Ludogorcem 2:0.

Právě bulharský mistr nyní čeká v Evropské lize i Plzeň, která soutěž odstartovala cennou remízou na půdě Eintrachtu Frankfurt 3:3. Proti Ludogorci se představí poprvé doma, a to od 21 hodin.

»Remíza ve Frankfurtu byla určitě skvělým výsledkem, ale teď je potřeba na ni navázat doma. Čeká nás těžký soupeř, ale na zápas se hodně těšíme a budeme chtít s podporou fanoušků uspět,« uvedl na klubovém webu záložník Pavel Šulc.

Jediným z českých klubů, který se představí ve čtvrtek venku, je Mladá Boleslav. Středočeši půjdou do zápasu v Jerevanu (18.45 hodin), kde je bude hostit účastník nejvyšší arménské ligy FC Noah, povzbuzeni víkendovou remízou 1:1 v Plzni, ačkoli hráli téměř celý druhý poločas o deseti.

»Zápasy evropského poháru jsou rozhodně zpestřením fotbalové sezóny. Navíc se mně vybavují vzpomínky, kdy naposledy před sedmnácti lety jsem v boleslavském dresu hrál evropský pohár. Máme z účasti v Konferenční lize UEFA všichni radost, protože dlouhá léta jsme se snažili do skupiny evropského poháru dostat a povedlo se nám to po dlouhé době,« uvedl na klubovém webu zkušený záložník Marek Matějovský.

(koz)

FOTO – fkmb.cz, slavia.cz, fcviktoria.cz

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy