Zeman slaví osmdesátiny. Přijde i kouzelník? Možná…

Myslím Lipavského. Poradit se. Když už ho exprezident tehdy jmenoval navzdory původnímu rezolutnímu NE, nese za něho hlavní díl zodpovědnosti, a když se zrovna teď, jak referují Novinky, »rozjíždí hra« o toto Zemanovo dítě.

Nevím, kdo tehdy na panu Milošovi klečel, že nakonec změnil názor a nejproradnějšího a historicky nejhloupějšího ministra zahraničí jmenoval, avšak o to větší vinu na zpustošení české zahraniční politiky Zeman nese a nikdy se jí nezbaví. Jo, Lipavský je Zemanovo dítě, protože nebylo-li by Zemanova ano, nebylo by ani Lipavského. Jistě, v Černínu by usedl jiný kývač, ale možná by byl v prezentaci své blbosti umírněnější.

»Piráti kvůli odvolání svého šéfa Ivana Bartoše, který je ministrem pro místní rozvoj, mluví o ‚vykopnutí z vlády‘ a tvrdí, že kvůli premiérovu kroku další pirátští ministři – Michal Šalomoun a Jan Lipavský – podají demisi. Zda to bude nutně znamenat jejich odchod z vlády, ale zatím jisté není. Zatímco Šalomoun s Piráty souhlasí a je podle všeho připraven funkci složit, šéf české diplomacie Lipavský s nadsázkou řečeno skřípe zuby. ‚Pokud Piráti odhlasují odchod z vlády, podám demisi a pravděpodobně to bude spojeno s odchodem ze strany,‘ řekl v úterý večer novinářům v New Yorku, kde je na pracovní cestě, čímž jen přiživil spekulace o svém dalším osudu,« píší novinky.cz.

Pirát Lipavský Fialovu podporu má, což brněnský rodák včera několikrát zdůraznil, a v tomhle bych mu i věřil, protože všechny ty sviňárny, které v zahraniční politice tato vláda páchá, páchá je prioritně v těsném objetí Kramářovy vily a Černínského paláce. Dokonce si myslím, že to Lipavskému jeho nadřízení nepovolí, aby poslechl Bartoše a abdikoval, neboť svoji roli ještě nedohrál a zaučovat v Černínu někoho jiného, sviňáren neznalého, by mohla být nežádoucí komplikace – nechtěné vybočení z vyjetých kolejí. Podle mě Lipavský zůstane a k Zemanovi nedorazí, protože exprezident zřejmě už zapomněl, co všechno jmenováním téhle vlády způsobil. Že musel? Nemusel. Říká se tomu osobní statečnost. Jenže když není…

Jan Čech

Související články

2 KOMENTÁŘŮ

  1. .
    Zeman v roli politika nikdy statečný nebyl.

    Zeman se sám pasoval do role neomylného a podle svých slov prý pohrdá hlupáky; Zeman odmítá vidět, že sám je tím hlupákem. Lze to odvodit ze záplavy Zemanových blábolů, které stále plodí a také z jeho činů.

    Zeman už od roku 1989 lže. V roce 1999 se stal válečným zločincem. V ČR se i dnes najdou hlupáci, kteří mu žerou jeho dnešní bláboly.

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy