Je libo půjčit si knihu? Pan Dred vám poradí…

Jinak řečeno – nakupujte, či lépe půjčujte si u odborníka, na knihy snad fundovanějšího než na digitalizaci stavebního řízení. Dred to knihovnictví totiž vystudoval, dokonce na FF UK. Do knihovny by teď měly jeho kroky směřovat. Jestli ho ovšem v nějaké budou chtít. Já bych mu šanci dal. V oddělení knih s tématikou omamných látek. To by mu mohlo sedět, co říkáte?

Po srpnu osmašedesátého ti méně rozumově vyspělí volali »Иди домой, Иван«, dnes bych, ovšem zcela v souladu s rozumem, zvolal: »Иди в библиотеку, Иван« anebo taky »Иди к чёрту, Иван«.

Sledujete, jak tenhle kašpar kolem sebe teď kope? Šéfovský post v tom podivném seskupení sice pustil, ale z toho ministerského se mu nechce. Bodejť by chtělo, když by mu to v té knihovně taky nemuselo dopadnout. On způsobí stavebníkům prů*er jak vrata – nikdo nemáme ani potuchy o rozsahu komplikací, které ona zpackaná digitalizace přináší – a nic. Tlak na jeho demisi sice sílí i z vnitřku koalice, nicméně sám brněnský ultras vidí situaci jinak: »V těchto dnech povedu důležitá jednání o stávající situaci. Mimo jiné se sejdu s Ivanem Bartošem, abychom probrali aktuální stav digitalizace stavebního řízení a situaci v pirátské straně,« vyjádřil se Fiala.

Na to konto se vyjádřil i pan Dred:»Já tam půjdu (rozuměj na schůzku s premiérem – pozn. red.) se seznamem věcí, které musí fungovat jinak, aby vládní spolupráce dávala smysl i našim voličům.«

Kluci, co spolu jako chcete ohledně té digitalizace probírat? Vyberte si namátkou jakýkoli stavební úřad v ČR, brnkněte si tam a v pár vteřinách se dozvíte vše podstatné. A ještě dotaz na pana Dreda: Mám tomu rozumět tak, že od jmenování vlády doteď ta spolupráce smysl nedávala, když najednou musí fungovat jinak? Ztrácím se v tom jak stavebníci v řízení… Takže do ztracena úplného, do vytracení…

Pavel Votruba

PS: Profesor evidentně vyslyšel moji dobře míněnou radu z předchozích komentářů a dnes dopoledne si výjimečně nasadil dioptrické brýle a viděl… – cituji: „Po zralé úvaze jsem se rozhodl, že navrhnu prezidentu republiky odvolání Ivana Bartoše z funkce ministra pro místní rozvoj a vicepremiéra pro digitalizaci ke dni 30. září tohoto roku. Po projednání analýzy stavebního řízení na vládě minulou středu a po dnešním ranním rozhovoru jsem bohužel nabyl jistoty, že není schopen tuto digitalizaci dotáhnout do zdárného konce. Myslím, že si ani nepřipouští, jak v reálném stavu proces digitalizace stavebního řízení je.“

Teď už jen najít někoho, kdo to samé řekne přímo Fialovi – že on, Petr, si zase nepřipouští, v jak reálném stavu je ekonomika České republiky. Hledejme rychle.

Související články

1 KOMENTÁŘ

  1. Proč vlastně ten Bartoš odcházel z čela Pirátů? Být na jeho místě Filip, prohraje ještě tak dvoje, troje volby, než by začal uvažovat o rezignaci.

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy