Čínský veletrh zaměřený na služby nabízí příležitosti pro globální podniky

Světové společnosti sledují obrovský čínský trh a účastní se významného veletrhu zaměřeného na služby v Pekingu, aby prozkoumaly obchodní příležitosti v druhé největší světové ekonomice.

Na Mezinárodním veletrhu obchodu se službami v Číně 2024 (CIFTIS) je zastoupeno více než 450 podniků z žebříčku Fortune 500 a společností, které zaujímají vedoucí postavení ve svých odvětvích, a také 85 zemí a mezinárodních organizací. Pětidenní akce s podtitulem »Globální služby, společná prosperita« byla zahájena ve čtvrtek v Pekingu.

Jack Čchan, předseda EY China, uvedl, že CIFTIS sdružuje podniky z celého světa, aby se podělily o příležitosti vyplývající z otevírání Číny a rozvoje obchodu se službami, a zároveň pomáhá podnikům vytvořit velký okruh přátel pro oboustranně výhodnou spolupráci.

Kvalitní otevření sektoru služeb v Číně poskytuje širší tržní prostor a rozvojové příležitosti pro globální společnosti obchodující se službami, uvedl Čchan.

Podobný názor má i Jacky Čou, zvolený předseda představenstva společnosti KPMG v Číně, podle něhož čínská modernizace poskytuje nové příležitosti pro globální rozvoj.

Dveře Číny se otevírají šířeji a KPMG doufá, že využije veletrhu služeb a svých vlastních odborných služeb a mezinárodních sítí, aby lépe pomohla zahraničním společnostem expandovat na čínském trhu a pomohla čínským podnikům v jejich globálním působení, uvedl Čou.

Čínský obchod se službami zaznamenává v posledních několika letech stálý růst a stává se hlavním motorem růstu zahraničního obchodu. Podle oficiálních údajů vzrostl dovoz a vývoz služeb do země v období leden-červenec 2024 meziročně o 14,7 % na 4,2 bilionu jüanů (asi 590 miliard amerických dolarů).

Čína, která má velmi velký domácí trh, rozšiřuje dovoz kvalitních služeb, čímž poskytuje světu nové rozvojové příležitosti, a zároveň podporuje vývoz znalostně náročných služeb, aby světu nabídla plody svého vysoce kvalitního rozvoje, uvedl Wang Tung-tchang, úředník ministerstva obchodu.

Světový potravinářský gigant Nestlé se veletrhu účastní podruhé a přivezl více než 10 druhů výrobků ve třech kategoriích – konkrétně kávu, pitnou vodu a dětskou výživu.

»Jako světově proslulá potravinářská a nápojová společnost se 158letou historií má Nestlé vždy důvěru v čínský trh,« uvedl David Čang, generální ředitel Nestlé Zone Greater China.

Společnost Nestlé doufá, že využije tohoto veletrhu služeb k dalšímu posílení spolupráce a výměn, aby lépe vyhověla požadavkům čínských spotřebitelů a zákazníků a poskytla jim inovativnější výrobky a služby, dodal Čang.

Německá společnost Siemens Healthineers, která se zabývá zdravotnickými technologiemi, je na této akci nováčkem a přivezla na veletrh několik předních světových zdravotnických produktů.

Veletrh je důležitou globální platformou pro výměnu lékařských inovací a technologií, která poskytuje rozsáhlé příležitosti k navázání partnerství, uvedla Lena Wang, viceprezidentka společnosti Siemens Healthineers China.

Poprvé se veletrhu účastní také společnost Medtronic, jedna z největších světových společností vyrábějících zdravotnické přístroje. Na veletrh přivezla více než 60 produktů a řešení.

Výstavy na národní úrovni, jako jsou CIFTIS a China International Import Expo, nabízejí nadnárodním společnostem cenné příležitosti k výměně a spolupráci, uvedl Alex Ku, prezident společnosti Medtronic Greater China.

Vzhledem k obrovskému počtu obyvatel Číny, neuspokojeným zdravotnickým potřebám a důrazu čínské vlády na zdravotní stav obyvatel má čínský trh velký potenciál, poznamenal Ku.

Společnost Medtronic se na čínský trh vždy dívala optimisticky a doufá, že v budoucnu ještě více posílí své místní uspořádání hodnotového řetězce, a tím poskytne čínským lékařům a pacientům lepší lékařské služby, dodal Ku.

(Xinhua)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy