Požár bazénu v Českém Krumlově: policie vyšetřuje případ pro obecné ohrožení z nedbalosti

Případem požáru, při němž shořel plavecký stadion v Českém Krumlově, se zabývají tamější kriminalisté. Třiapadesátiletého zaměstnance společnosti, která měla provoz bazénu a příslušenství na starosti, podezírají muži zákona z obecného ohrožení z nedbalosti. 

»Kriminalisté z oddělení obecné kriminality v Českém Krumlově zahájili v případu požáru plaveckého bazénu v Českém Krumlově úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Prověřovaným je třiapadesátiletý muž z Českobudějovicka, který je zaměstnancem společnosti, mající na starost provoz zmíněného plaveckého bazénu. Ten si v sobotu 7. 9. 2024 v ranních hodinách při likvidaci vosího hnízda pomocí ohně počínal tak nešťastně, že způsobil požár téměř celé plochy střechy bazénu,« uvedl na policejním webu poručík Miroslav Šupík, tiskový mluvčí a preventista krumlovského úseku.

Škoda, kterou muž svým jednáním způsobil, byla předběžně vyčíslena na nejméně 20 milionů korun. »Prověřování případu nadále pokračuje. V případě prokázání viny hrozí zmíněnému muži u soudu trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do osmi let nebo peněžitý trest,« dodal Šupík.

Podle hasičů po použití otevřeného ohně proti vosímu hnízdu požár střechy bazénu v Českém Krumlově postupoval rychle a nedal se prakticky zastavit. Postupně se začala propadat střecha. Bazén se změnil v ruinu. 

Požářiště dnes prozkoumávají vyšetřovatelé ze strany požárníků a policie, kteří zajišťují další důkazy, následně potom předají zničenou budovu městu. To již vyhlásilo, že rekonstrukce areálu není možná, bazén bude potřeba postavit nově.

(pk)

REPRO FOTO – TV Nova

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy