V Číně vydáno 16 000 zkušebních licencí pro autonomní vozidla

Čínské orgány pro veřejnou bezpečnost dosud vydaly celkem 16 000 licencí pro testování autonomních vozidel, oznámilo v úterý ministerstvo pro veřejnou bezpečnost.

Na tiskové konferenci v Pekingu ministerstvo rovněž prozradilo, že pro testování autonomních vozidel bylo otevřeno 32 000 kilometrů silnic po celé zemi.

Tyto iniciativy poskytly silnou podporu rozvoji technologie autonomního řízení v Číně, uvedl Wang Čchiang, vysoký úředník ministerstva.

Poznamenal, že ministerstvo spolupracuje s příslušnými orgány, včetně ministerstva průmyslu a informačních technologií a ministerstva dopravy, na zlepšení řízení a podpory odvětví autonomního řízení.

V průběhu let byly formulovány nebo revidovány předpisy a zákonná ustanovení, která upravují různé aspekty tohoto odvětví v Číně, včetně testování na silnicích, registrace a odpovědnosti za bezpečnost provozu vozidel bez řidiče.

Ministerstvo bude i nadále pracovat na podpoře průmyslu autonomního řízení a modernizaci automobilového průmyslu v Číně, uvedl Wang.

Na tiskové konferenci byla rovněž zdůrazněna reformní opatření prováděná orgány pro řízení dopravy s cílem zefektivnit služby pro vydávání licencí, řešení dopravních nehod a další aspekty řízení dopravy.

Podle údajů ministerstva bylo dosud v celé zemi vydáno celkem 250 milionů digitálních řidičských průkazů. Kromě toho byl v 60 městech, včetně Pekingu, zahájen pilotní program digitálních řidičských průkazů, v jehož rámci byly dosud vydány digitální řidičské průkazy více než 22 milionům majitelů vozidel.

(Xinhua)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy