Zraněná Vondroušová nebude v Paříži obhajovat olympijské stříbro!

Špatná zpráva pro český tenis. Markéta Vondroušová nebude kvůli zranění ruky, jež blíže nespecifikovala, startovat na nadcházejících letních olympijských hrách. V Paříži měla obhajovat stříbrné medaile z posledních her pod pěti kruhy v Tokiu. Wimlbedonská vítězka z roku 2023 to dnes uvedla na sociální síti.

»Je mi to moc líto, ale ze zdravotních důvodů se neúčastním letošních olympijských her v Paříži. Doufala jsem do poslední chvíle,že by to mohlo jít alespoň v deblu, ale problémy s rukou mě na kurt nepustí. Soustředím se teď, abych byla v pořádku na US Open, všem českým reprezentantům ve Francii budu držet palce na dálku. Snad brzo na kurtě,« napsala Vondroušová.

Špatnou zprávou je, že místo Vondroušové už nelze povolat náhradnici. Ve dvouhře místo ní nastoupí Kateřina Siniaková, pro niž však bude prioritou obhajoba zlata ze čtyřhry s Barborou Krejčíkovou, čerstvou olympijskou vítězkou ve dvouhře. Místo Vondroušové se pak v dalším českém deblovém páru představí po boku Karolíny Muchové podle informací ITF další Češka Linda Nosková.

Boje na kurtech začínají na pařížské antuce již v sobotu.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy