Čínská armáda přechází z pozic neutrality do horké fáze

Touto dobou, jak jsme všichni zaznamenali, nebo jak zaznamenali ti, co to chtějí zaznamenat, dorazil do Běloruska kontingent čínské lidové armády, který se bude účastnit vojenského cvičení, jak jinak, než s protiteroristickou tématikou. Nicméně skutečným důvodem je ukázat »civilizovanému« Západu, že pohár vína přetekl, a že drtivá většina »necivilizovaného« světa hodlá ukončit hegemonii imperiální politiky, kterou tady dlouhou dobu praktikovaly západní státy pod taktovkou USA.

Čína, ostatně jako i další státy světa, si vyhodnotila, že bude výhodnější, když rozhodující bitva bude svedena v Evropě, resp. v bývalé východní Evropě, a tím pádem v případě porážky NATO, která již začíná být naprosto evidentní, si ušetří krev vlastních lidí v případném konfliktu s USA v Asii.

Dnes již všichni víme, že konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou má širší rozměr. Jde o mezinárodní konflikt, který povede ke změnám ve světovém řádu, jehož jsme byli svědky od roku 1945. Možná to může mnohým připomínat paralelu korejské války, kde proti mezinárodním jednotkám vedeným USA, stály Severní Korea, Čínská lidová republika a Sovětský svaz.

Tato situace, kdy na Ukrajinu již míří vojenský kontingent ze Severní Koreje a čínští vojáci jsou v Bělorusku, začíná připomínat toto mezinárodní střetnutí, které pro tzv. civilizovaný Západ tentokrát vyzní těžkou porážkou. Čínská lidová armáda evidentně z pozic aktivní neutrality, v níž od počátku podporuje Ruskou federaci, přechází společně s KLDR do horké fáze. Nelze v tomto kontextu nevzpomenout legendárního sovětského pilota Ivana Kožeduba, jenž velel divizi stíhačů, kteří bránili vzdušený prostor v oblasti hraniční řeky Jalu mezi ČLR a Severní Koreou, kdy on sám, ač měl zakázáno jako velitel účastnit se bojových operací, osobně sestřelil 15 amerických letadel a jeho celá divize si připsala 269 sestřelů letadel USA a jejich spojenců. Jen tak pro zajímavost bych rád podotkl, že Ivan Kožedub bojové zkušenosti získal s Američany v roce 1945 v podobě dvou březnových sestřelených mustangů nad Německem.

K jeho osobě bych rád uvedl ještě to, že byl ze Sumské oblasti v Ukrajině, tudíž není pravdou to, co určité skupiny šíří o Ukrajincích, že všichni jsou špatní. Já sám tvrdím, že ne každý Ukrajinec je banderovská svině. Vzhledem k této nově se rodící vojenské koalici, která se pomalu, ale jistě přesouvá na evropské válčiště, nemůže vojenský konflikt skončit jinak než prohrou »civilizovaného« Západu a banderovských sil na Ukrajině, což začal vnímat jako první maďarský premiér Viktor Orbán a zahájil diplomatickou ofenzivu, jejímž konečným cílem je připojení Podkarpatské Rusi k Maďarsku. Je jen smutné, že ČR bude součástí bloku poražených a ekonomické důsledky z toho vyplývající budou pro nás děsivé.

Luděk Růžička, právník a publicista

Související články

1 KOMENTÁŘ

  1. Ve svobodných volbách získávali banderovci pravidelně pár procent hlasů. Proto (s podporou Západu) provedli ten puč na majdanu, takže od té doby mají moc absolutní.

    Ukrajincům musela být protinárodní vláda vnucena brutálním násilím, Češi si ji zvolili sami.

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy