Obnovení přímých letů mezi Pekingem a Prahou

V pondělí byly oficiálně obnoveny přímé lety mezi hlavními městy Číny a České republiky, když po desetihodinovém letu brzy ráno na pražské letiště dorazilo letadlo společnosti Hainan Airlines.

Při slavnostním ceremoniálu na letišti čínský velvyslanec v České republice Feng Piao poznamenal, že letos si připomínáme 75. výročí navázání diplomatických vztahů mezi oběma zeměmi, a vyjádřil naději, že obnovená letecká linka podpoří výměny a vzájemné vztahy mezi národy obou zemí a také oživí dvoustrannou spolupráci v oblasti cestovního ruchu.

Jiří Pos, výkonný ředitel Letiště Praha, řekl: »Věříme v potenciál trhu v obou směrech. Společně s Hainan Airlines budujeme most.« Český cestovní ruch se »velmi těší na novou vlnu čínských turistů, kteří přijedou do České republiky«, dodal.

Cestující z letadla společnosti Hainan Airlines jsou vítáni při příletu na pražské letiště v Praze 24. června 2024. FOTO – Xinhua/Dana Kešnerová

Čínská studentka Wen Žuej-an, která se odpoledne chystala nastoupit na let zpět do Pekingu, uvedla, že se na obnovení přímých letů dlouho těšila. »Let je rychlejší, cesta do Pekingu trvá něco málo přes devět hodin,« řekla.

»Znám také několik Čechů, kteří v Číně začínají podnikat nebo se věnují obchodu. Obnovení přímých letů přinese pohodlí i pro jejich příští cesty,« dodala.

Společnost Hainan Airlines nyní nabízí tři lety týdně mezi Pekingem a Prahou, a to v pondělí, ve středu a v pátek.

Podle představitele společnosti HNA Aviation Group má nyní Hainan Airlines po úspěšném obnovení této linky 11 destinací v Evropě, a to na trasách pokrývajících západní Evropu, jižní Evropu a střední a východní Evropu.

(Xinhua)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy