Trpišovský překonal Radův rekord v počtu bodů získaných v lize

Rekord za rekordem vylepšuje trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský. Co se týče české ligy, držel do víkendu pět rekordních zápisů, díky výhře jeho týmu 4:0 na půdě Bohemians si připsal na své konto další – v počtu získaných bodů.

Trpišovský odskočil v této bilanci Petru Radovi, který naopak v uplynulém kole z lavičky sledoval, jak jeho Dukla doma prohrává s libereckým Slovanem 1:4. Trpišovský v nejvyšší tuzemské soutěži vybojoval již 674 bodů, druhý Rada jich má 671, třetí Pavel Vrba, který je momentálně po neúspěších na lavičce ostravského Baníku a Zlína bez angažmá, pak 655.

Trpišovský vévodí i dalším pěti statistikám, které oficiální internetové stránky soutěže evidují. Má nejvíce vítězství celkově i v jednom jediném klubu, nejvícekrát se coby kouč radoval ze vstřeleného gólu, nejrychleji dosáhl počtu 100 výher a má na svém kontě tři mistrovské tituly – v tomto směru se dělí o prvenství s Vrbou a sparťanskou legendou Jozefem Chovancem.

Po vršovickém derby však Trpišovský především chválil své svěřence. »Pocit je samozřejmě skvělý. Jak už jsem říkal, je to zásluha celého týmu. Pracuje na vysoké úrovni a je dobře nastavený. V minulých letech jsem zmiňoval, že hledáme lídry, a teď je máme, hlavně Jana Bořila. Liga je náročná a nemůžeme si dovolit usnout na vavřínech. Každý zápas je těžký a prostředí velmi náročné. Naše sebevědomí je vysoké, ale zároveň jsme si vědomi, že ho můžeme ohrozit jen my sami,« chválil na klubovém webu Trpišovský. »Je radost sledovat tento tým. Doufám, že ho udržíme,« dodal kouč červenobílých.

(koz)

FOTO – slavia.cz

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy