Plzeň hlásí první letní posilu. Přichází Objev sezony 2023/24 Slončík

Fotbalová Viktoria Plzeň hlásí první letní posilu. Třetí tým uplynulého ročníku FORTUNA:LIGY získal ze Zlína devatenáctiletého ofenzivního záložníka Toma Slončíka. Dnes to Západočeši uvedli na svém webu.

V dresu »Ševců« nasbíral syn někdejšího úspěšného fotbalisty a dnes kouče Petra Slončíka celkem 45 ligových startů, v nichž zaznamenal 7 branek a 4 asistence. V hlasování trenérů, kapitánů a vybraných médií byl dokonce zvolen Objevem sezony 2023/2024.

»Tom Slončík je velkým talentem českého fotbalu. I přes svůj stále nízký věk na sebe dokázal upozornit a prosazoval se v nejvyšší soutěži. My jsme mu nyní nabídli možnost dalšího fotbalového růstu, což je naší dlouhodobou strategií a cílem. Věříme, že se u nás rychle adaptuje, zapadne do týmu a bude pro nás přínosem,« zhodnotil novou akvizici Daniel Kolář, sportovní ředitel Plzně.

»Viktorka? Obrovská výzva. Jakmile se tato možnost naskytla, měl jsem jasno. Je to pro mě další velký krok ve fotbalové kariéře,« uvedl po podpisu čtyřleté smlouvy Slončík. »Chtěl bych týmu v nové sezoně co nejvíce pomoci. Velkou výzvou pro mě bude i zahrát si poprvé v kariéře evropské poháry, moc se na to těším,« dodal devatenáctiletý záložník.

Přiznal, že nabídek se mu sešlo několik. »Hned od začátku mi to dávalo smysl. Nabídek bylo více, ale já se jasně rozhodl pro Viktorku, protože se mi líbí, jakým směrem se klub ubírá a jak celkově Viktorka funguje,« řekl a pochválil plzeňský klub za skvělé tažení Evropskou konferenční ligou, kde se zastavil až ve čtvrtfiinále. »Myslím, že klub udělal výbornou reklamu celému českému fotbalu,« dodal Slončík.

(koz)

FOTO – fcviktoria.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy