Letitý rekord Kostadinovové padl. Mahučichová skočila 210 centimetrů!

AKTUALIZOVÁNO

To byla neuvěřitelná doba! A jeden z letitých rekordů atletických tabulek je přepsán. Dnes se o to na Diamantové lize v Paříži postarala ukrajinská výškařka Jaroslava Mahučichová. Skokem přes laťku vysokou 210 centimetrů pokořila 37 let starý světový rekord Bulharky Stefky Kostadinovové.

Úřadující mistryně světa přepsala historické tabulky hned na první pokus, přičemž předtím zdolala napodruhé 201, 203 i 207 cm. Dvaadvacetiletá výškařka si vylepšila osobní rekord hned o čtyři centimetry a před blížícím se svátkem světového sportu – olympijskými hrami v Paříži – se tato kráska mezi atletkami pasovala do role jedné z nejžhavějších kandidátek na zlato pod pěti kruhy. »Olympiáda je jedna věc, já chtěla rekord už dnes,« řekla nová světová rekormanka.

Zatím je majitelkou bronzu z Tokia, což by nyní – s ohledem na aktuální čísla – pro ni bylo zklamáním. Nejstarší ženský atletický rekord nadále třímá v rukou česká běžkyně Jarmila Kratochvílová, jejíž čas 1:53,28 v závodě na 800 metrů v Mnichově z 26. července 1983 dosud nikdo nepřekonal. Už je to 41 let…

(koz)

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy