Krejčíková píše tenisovou pohádku. Zahraje si finále slavného Wimbledonu!

AKTUALIZOVÁNO

Tenisová pohádka pokračuje. Dvaatřicátá hráčka světa Barbora Krejčíková je ve finále nejslavnějšího turnaje na světě. V dnešním semifinále Wimbledonu porazila turnajovou čtyřku a předloňskou královnu All England Clubu Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu 3:6, 6:3, 6:4!

Český fanoušek si chrochtá blahem. Jeden sportovní vrchol střídá druhý, a to se teprve blíží pařížská olympiáda.

Zatímco hokejisté v květnu na domácím mistrovství světa dosáhli na vytoužený vrchol po 14 letech, fotbalisté nepřekročili na červnovém EURU v Německu svůj stín a vypadli již ve skupině, když neporazili ani Gruzii.

Atletika? Super zlato na závěr mistrovství Evropy v Římě posledním hodem pro Jakuba Vadlejcha. A teď spanilá jízda Krejčíkové na turnaji turnajů. »Je to neuvěřitelné a úplně neumím vysvětlit své momentální pocityy. Jsem ale hrdá na to, jak jsem hrála a hlavně jak jsem bojovala,« řekla Krejčíková v rozhovoru přímo na kurtu.

Přitom v úvodním setu dnešního semifinále to nevypadalo ani trochu růžově. Rybakinová soupeřku několikrát brejkla a šla si za výhrou v podobě stavu 6:3. Jenže Krejčíková ve druhé sadě chytila slinu, donutila soupeřku k chybám a v poměru 6:3 zvítězila pro změnu ona. V posledním setu byl klíčový brejk Krejčíkové v sedmém gamu a pak už favoritka navzdory vší snaze se zápasem nic převratného udělat nezvládla.

Ve finále se rodačka z Ivančic utká v sobotu s Italkou Jasmine Paoliniovou, která porazila v nejdelším ženském wimbledonském semifinále po dvou hodinách a 51 minutách Donnu Vekičovou z Chorvatska 2:6, 6:4, 7:6.

Krejčíková může na Wimbledonu napodobit loňský triumf krajanky Markéty Vondroušové a připsat si na své konto druhý grandslamový vavřín. Ten první získala před třemi lety na Roland Garros.

Pokud v sobotu zvítězí, budou mít Češky unikátní bilanci – čtyř titulů za 13 ročníků. Před Vondroušovou se dvakrát radovala Petra Kvitová v letech 2011 a 2014. A to ještě před třemi lety hrála finále Karolína Plíšková. Český ženský tenis je zkrátka nevyčerpatelnou studnicí blyštivých klenotů!

(koz)

FOTO – wimbledon.org

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy