S prázdnou hlavou na hliněných nohou

Protože i kdyby v té hlavince bylo aspoň něco, byť totálně k ničemu, něco celé úplně špatně, přesto by se uvnitř nerodily takové děsy. To se prostě vylučuje, takže ona de facto vylučuje z ničeho, takto z bohapustého prázdna. Říká se, kde nic není, ani smrt nebere. Proto se hrozím toho, že ona bude věčná. Paní Markéta.

Tentokrát do toho praštila obzvláště hodně velkou silou, že by to mrtvé probouzelo, kdyby nešlo o slovní hříčku. Ona je však schopna i tohle změnit, že ty mrtvé fakt probudí… Inu, slyšte, resp. čtěte z její X sítě: »Na parlamentním summitu Krymské platformy jsem vystoupila s jasným vzkazem: Ukrajina může zvítězit, a to brzy. Rusko možná vypadá jako obr, ale stojí na hliněných nohou. Je čas přestat váhat – k vítězství je třeba více vojenské pomoci, účinnější sankce a silnější politická podpora. Mír přijde díky síle a vítězství.«

Ach jo, ty moje chudinko. Tady se opravdu vaří z vakua. RUSKO NA HLINĚNÝCH NOHÁCH. Ne, jestli v historii českého státu bylo ještě kdy něco blbějšího, vstoupím do ukrajinské armády. Z oné vakuové gastronomie ji neusvědčuje nikdo menší, než ryze Rothschildovský Mezinárodní měnový fond, čili žádná alternativa, která to ovšem jako jediná přetiskla – cituji z aeronet.news (24. říjen 2024):

»A že je hotovo a válka NATO proti Rusku skrze Ukrajince selhala, to ve čtvrtek potvrdil Mezinárodní měnový fond (IMF), který oznámil, že Rusko přeskočilo v ekonomickém výkonu Japonsko a stalo se 4. nejsilnější ekonomikou světa! Ano, přátelé, po prakticky 3 letech zdrcujících sankcí Západu se Rusko stává 4. nejsilnější ekonomikou světa po Číně, USA a Indii. Mezinárodní měnový fond (MMF) zařadil Rusko na čtvrté místo v žebříčku největších ekonomik světa podle parity kupní síly. Parita kupní síly porovnává ekonomickou produktivitu a životní úroveň v jednotlivých zemích na základě zohlednění rozdílů v nákladech na zboží a služby. MMF ve svém Světovém ekonomickém výhledu zveřejněném v úterý uvedl, že hrubý domácí produkt (HDP) Ruska v roce 2024 činí 3,55 % světového HDP v paritě kupní síly, čímž překonává Japonsko, které má 3,38 %. Podle zprávy je Rusko z hlediska parity kupní síly na čtvrtém místě po Číně (18,8 %), USA (15 %) a Indii (7,9 %). Nejnovější údaje ukazují, že mezi přední světové ekonomiky podle parity kupní síly nyní patří tři země BRICS – Čína, Indie a Rusko – poznamenávají autoři zprávy.«

Chtěl bych se jednou po takhle hliněných nohách procházet. Už na ni někdo, moc prosím, něco neprodyšného hoďte. Já ji ani nechci věznit, ani separovat mezi čtyřmi zdmi přísně střeženého psychiatrického pavilonu – úpěnlivě prosím o jedno jediné, ať ona už mlčí, na věky, samozřejmě.

Jan Čech

Související články

3 KOMENTÁŘŮ

  1. Kapitalismus ve svém boji proti komunismu a socialismu se neštítí ničeho. Kapitalismus rozpoutal i světový válečný požár s desetimiliony mrtvých, ale porazit Sovětský svaz se mu nepodařilo.
    Socialismus v SSSR dokázal povznést zanedbanou kapitalistickou zemi na jadernou velmoc za pouhých třicet let v období 1917-1947.
    Kapitalismus v Československu dokázal za třicet pět let v období 1989-2024 zemi pouze zplundrovat a zdevastovat.
    Naděje Čechů v rozbitém Československu je v socialismu. Jednou přijde čas, kdy většina obyvatel bude volit socialismus z pouhého pudu sebezáchovy.

  2. Čechu, to vy jste naopak hlava otevřená, ale zřejmě nějakým rezavým krumpáčem. Porovnávat absolutní hodnotu HDP přes paritu kupní síly může jen ekonomický imbecil. HDP přes paritu kupní síly má význam normovat pouze na hlavu. A tam by Rusko, kde každá čtvrtá ruská rodina obývá dřevěnici bez toalety, každá třetí domácnost nemá doma teplou vodu, 29 miliónů lidí nemá dokonce ani přípojku studené vody, mohlo soupeřit možná s některými africkými státy.
    V pátek zvýšila ruská centrální banka úrokové sazby na 21%, inflace dosahuje 10%, rubl klesl za 2 měsíce o pětinu vůči dolaru i čínskému juanu. Na zbrojení vydává Rusko 25% HDP.
    A tomu všemu tleskají zdejší rusácké onuce.

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy