Trojlístek v evropských pohárech. Dokáže napodobit Spartu se Slavií?

Další tři česká želízka budou v pohárovém ohni ve čtvrtek a pokusí se navázat na výborné výkony a hlavně postupové výsledky pražských »S« v úterních odvetách třetího předkola Ligy mistrů. O postup do play off Evropské ligy zabojuje Viktoria Plzeň, v Konferenční lize bude mít tento cíl ostravský Baník a Mladá Boleslav.

Západočeši si z úvodního venkovního duelu, který se však uskutečnil na neutrální půdě, přivezli výhru 2:1 a k postupu přes ukrajinský Kryvbas Kryvyj Rih jim bude stačit i nerozhodný výsledek. Viktoria je jasným favoritem a pokud to potvrdí i na zeleném trávníku ve Štruncových sadech, zajistí si zároveň podzim v pohárech. I kdyby nezvládla následující play off o Evropskou ligu, skončí v EKL, kde v minulé sezoně dokráčela až do čtvrtfinále.

»Očekávám, že nám pomůže domácí prostředí s podporou fanoušků. Věřím, že bude Doosan Arena vyprodaná a bude to pomyslný dvanáctý hráč v zádech. Abychom společně dílo dokončili, musíme být dobří, ještě totiž není nic hotovo,« uvedl kouč Miroslav Koubek, který se svými svěřenci doma osmkrát v řadě nenašel přemožitele a ani neinkasoval.

Zápas má výkon v 19 hodin, stejně jako další dva duely českých pohárových zástupců v Konferenční lize. Doma se představí Baník, který bude dohánět jednogólové manko z Kodaně, díky němuž je tamní FC ve výhodnější roli. »Škoda toho inkasovaného gólu v závěru. Už to bylo ve chvíli, kdy jsme věřili, že bychom tu remízu mohli uhrát a výchozí výsledek by pro nás byl ještě lepší. Ale to stejně nic nemění na tom, že pokud budeme chtít postoupit, vyhrát musíme,« citovaly internetové stránky Baníku kouče Pavla Hapala.

Jeho tým spoléhá na to, že bude mít v zádech dvanáctého hráče – vyprodaný stadion. »Atmosféra bude úžasná. Věřím, že kluci podají minimálně výkon jako v Dánsku a uvidíme, co z toho vzejde. Ale pořád musíme mít na vědomí, že soupeř, který stojí proti nám, je velice silný a pořád favoritem dvojzápasu. Výkon z Kodaně je pro nás velkým povzbuzením. Doufám, že budeme koncentrovaní a neuděláme nějakou chybou z přemíry snahy,« řekl před domácím duelem s osmifinalistou loňského ročníku Ligy mistrů Hapal.

To Mladá Boleslav se představí proti Hapoelu Beer Sheva venku, i když nikoli na jeho půdě v Izraeli, nýbrž na Gradski stadionu v bulharské Loveči. Z důvodu válečného konfliktu v písmu Gazy nařídila UEFA izraelským mužstvům sehrát domácí utkání na neutrálních hřištích mimo území jejich státu.

První střetnutí v mladoboleslavské Lokotrans Aréně skončilo nerozhodně 1:1 a tak mají oba týmy pro postup do další fáze evropského poháru podobné šance. »Nejsme spokojení s výsledkem, protože jsme měli šance, abychom utkání vyhráli, ale zároveň musím ocenit individuální kvality soupeře, který má hráče, jaké v naší lize neběhají. Pro boleslavské hráče to byla velká zkušenost. Jsme v poločase a přichystáme se na odvetu, kterou se budeme snažit zvládnout vítězně,« uvedl kouč Středočechů David Holoubek po úvodní remíze.

(koz)

FOTO – fcb.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy