Špatná zpráva pro Slavii: návrat Olayinky v nedohlednu

Návrat vysněného ofenzivního klenotu není aktuální. Ačkoli příchod nigerijského reprezentanta, hrajícího momentálně v Crvene zvezdě Bělehrad, na předsezonní tiskové konferenci avizoval šéf Slavie Jaroslav Tvrdík, kouč Jindřich Trpišovský fanoušky červenobílých barev momentálně zarmoutil.

»Jediné info, co mám, že to není aktuální. Je to zaseknuté mezi kluby, není to tak, že byl měl v brzké době dorazit. Co mám zprávy, není ani aktuálně u týmu, trénuje individuálně. To samo o sobě není dobrá zpráva. Jak jsem řekl, aktuálně se řeší problém mezi kluby,« uvedl Trpišovský na tiskovce po sobotní výhře Slavie v druhém kole Chance ligy nad Českými Budějovicemi (4:0).

Olayinka odešel ze Slavie před uplynulou sezonou. Předtím byl jednou z ústředních postav a získal s týmem tři tituly a tři pohárové triumfy. Jeho návrat si vysnili červenobílí i s ohledem na to, že ten, kdo se stane českým šampionem v sezoně 2024/25, má automaticky zajištěný postup do milionářské Ligy mistrů.

A tak je de facto největší posilou pro klub navrátilec z hostování v Liberci Filip Prebsl. Ač původně měl odejít, nakonec v Edenu prodloužil smlouvu a stává se klíčovým hráčem. Českým Budějovicím dal z pozice středního záložníka svůj první gól ve Slavii.

Nabízí se srovnání s Tomášem Součkem, které kouč Trpišovský neodmítl. »Malý příměr je na místě. Když tady Tomáš začínal, hráli jsme 3-4-3 s ním mezi stopery. Zakládání útoku bylo podobné. Na Filipovi se mi líbí jeho rychlost, fotbalovost, kterou měl i v mladistvém věku. Hodně rozvinul klid v rozehrávce, obrovsky se posunul. Filip se od roku postupně zlepšuje, ani zdaleka ještě ale není na svém vrcholu. Obrovsky mu pomohly ligové zkušenosti, start tenkrát úplně dobrý neměl. Typologie mezi nimi je rozdílná, rozdílů hodně, ale potenciál podobný. Je zodpovědný, má tah na bránu. Cením si jeho inteligence, hrozně dobře se s ním pracuji. Každou radu absorbuje neskutečně rychle a vy hned vydíte každý posun. Pořád má ale co zlepšovat a potvrzovat,« citovaly Trpišovského internetové stránky klubu.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy