Sparťan Vitík neměl být v derby vyloučen. Chyboval asistent

Obránce pražské Sparty Martin Vitík byl v nastaveném čase nedělního derby na Slavii vyloučen nesprávně. Uvedla to ve svém dnešním komuniké Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR, která dala chybu za vinu asistentovi Michalu Volfovi, který hlavního rozhodčího Ladislava Szikszaye upozornil na údajné šlápnutí na brankáře Antonína Kinského.

Běželo nastavení derby »S« a hosté se v něm marně hnali za vyrovnáním. Po jedné zmařené akci to vypadalo, že skutečně Vitík atakoval nedovoleně domácího brankáře, jenže záznam kamer jasně odhalil, že tím, kdo se ocitl v kontaktu s Kinským, byl domácí stoper Tomáš Holeš.

»V 93. minutě utkání rozhodčí na základě chybné informace od asistenta rozhodčího č. 2 nesprávně udělil druhou žlutou a následně červenou kartu hráči hostujícího družstva č. 41. O přestupek na žlutou kartu se nejednalo. VAR dle protokolu může intervenovat pouze v případě přímé červené karty, proto správně neintervenoval,« stojí v komuniké komise rozhodčích.

Podobně nesprávně jako Volf v Edenu zasáhl videorozhodčí Karel Rouček v Liberci, kde domácí nečekaně hladce podlehli rivalovi z Jablonce 0:5. Tam hostující Nemanja Tekijaški padl do střely Denise Višinského, jenž ho trefil do ruky. Sudí Jan Všetečka nechal situaci bez povšimnutí, Rouček ale povolal hlavního arbitra k přezkoumání u obrazovky. Ten správně penaltu odmítl, což mu komise schválila a naopak pokárala Roučka.

»V 71. minutě utkání rozhodčí správně nenařídil pokutový kop pro domácí družstvo za hru rukou. Hráč hostujícího družstva č. 4 měl při střele na branku obě ruce spojeny za zády, aby nezvětšoval prostor svého těla. Následně před dopadem na zem ruce přirozeně rozpojil a byl zasažen do části ruky, která byla u těla. VAR chybně intervenoval, rozhodčí správně trval na svém původním rozhodnutí,« konstatovala soudcovská generalita, která již další chybu v situacích, jež hodnotila veřejně, neshledala.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy