Sparta zůstává v sezoně stále stoprocentní, Slavia dosud nedostala gól

To je série jako hrom! Fotbalisté pražské Sparty v nové sezoně vyhráli i pátý soutěžní duel a kouč Lars Friis tak zůstává poté, co vystřídal svého někdejšího nadřízeného Briana Friskeho, nadále stoprocentní. Třetí ligovou výhru dnes jeho svěřenci navlékli na šňůru tříbodových korálků v domácí epet ARENĚ, kde v malém pražském derby zdolali Duklu 2:0.

Proti prvoligovému nováčkovi to dnes nebyla zrovna jízda snů. Sparta sice Duklu k ničemu před svou vlastní brankou nepustila, ale sama se do šancí před znovu vyprodanou Letnou dopracovávala jen stěží. Musela si pomoci až standardní situací v závěru první půle, kdy roh navrátilce po těžkém zranění Kairinena prodloužil Zelený na zadní tyč a tam se nemýlil Martin Vitík, který se konečně v letenském dresu trefil doma, a nikoli na venkovních trávnících…

Pojistku Sparta, které to jinak povážlivě skřípalo, přidala v 81. minutě, kdy po intervenci od videorozhodčího potrestal Peterkovu ruku v pokutovém území z penalty Veljko Birmančevič. »Musím být spokojen. Měli jsme šestnáct střel, z toho čtrnáct ve vápně, sedmdesátiprocentní držení míče a udrželi jsme čisté konto,« řekl navzdory hernímu trápení Sparty trenér Friis. »Mrzí mě, že jsme si dopředu nic nevypracovali, ale jinak jsme tu odehráli slušnou partii,« kontroval Friisův protějšek Petr Rada.

A zatímco Sparta je stoprocentní, co se týče bodů, konkurenční Slavia je zase jediným týmem z prvoligového pelotonu, který dosud ani jednou neinkasoval. A to platí i po dnešku. Červenobílí sice ztrácejí na vedoucí Spartu dva body, ovšem mají za sebou extrémně těžký los, který dnes zaplašili výhrou na horké půdě v Liberci 1:0.

Dvěma zákroky je v úvodu podržel vynikající gólman Antonín Kinský a rozhodnutí přinesla ojedinělá bomba senegalského beka El Hadjiho Malicka Dioufa, která zapadla o břevno přesně za čáru liberecké branky a zasloužila by si titul »gól měsíce«. »Když jsem si před zápasem projížděl v hlavě sestavu, hledal, v čem budeme silní, viděl jsem osm hráčů s dobrou střelou ze střední vzdálenosti a Malick k nim patřil. Chtěli jsme ho mít takhle na odrazu, měli jsme to dobře pokryté, z jednoho meziprostoru Lukáš Masopust, z druhého Malick. Trefil to výstavně, když to takhle čistě sedne, nejde to chytat. Je to jeden z deseti pokusů, ale u něj je ta pravděpodobnost dost možná vyšší,« citovaly kouč Jindřicha Trpišovského klubové stránky.

»Mrzí mě, že jsme Slavii nedali gól na počátku, ale jinak tam byly chvíle, na nichž lze stavět,« připojil liberecký lodivod Radoslav Kováč.

* * *

Sparta Praha – Dukla Praha 2:0 (1:0)

Branky: 38. Vitík, 81. Birmančevič z pen. Rozhodčí: Vokoun – Hájek, Matoušek – Starý (video). ŽK: Kairinen – Šebrle, Rada (trenér). Diváci: 16 826.

Sparta: Vindahl – Vitík, Sörensen (72. Ross), Zelený – Preciado, Kairinen (72. Laci), Solbakken (79. Sadílek), Ryneš – Birmančevič, Haraslín (65. Krasniqi) – Kuchta (65. Olatunji). Trenér: Lars Friis.

Dukla: Hruška – Vondrášek, Hašek, Peterka, Ludvíček – Lichý, Kozma – Douděra (86. Moulis), Hora (68. Barac), Šebrle (68. Pech) – Mešanovič (86. Zeronik). Trenér: Petr Rada.

Slovan Liberec – Slavia Praha 0:1 (0:1)

Branka: 39. Diouf. Rozhodčí: Machálek – Caletka, Antoníček – Rouček (video). ŽK: Frýdek – Schranz. Diváci: 9011.

Liberec: Bačkovský – Mikula, Ševínský, Preisler – Ghali (74. Koželuh), Icha, Hlavatý, Kayondo – Višinský (79. Kok), Tupta (74. Frýdek) – Nyarko (60. Dulay). Trenér: Radoslav Kováč.

Slavia: Kinský – Holeš, Ogbu, Bořil – Masopust (75. Zima), Oscar, Prebsl, Diouf (90.+1 Wallem) – Schranz (90. Chytil), Provod (66. Zafeiris) – Chorý (66. Fila). Trenér: Jindřich Trpišovský.

(koz)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy