Slavia koupila Kamerunce Micheze, vrací se Lingr

AKTUALIZOVÁNO

Také fotbalová Slavia přivádí posilu ze zahraničí. Jen den poté, co konkurenční Sparta oznámila, že přivádí belgického stopera Eliase Cobbauta, zveřejnili podpis smlouvy s novou akvizicí i červenobílí. Jejich řady rozšířil dvaadvacetiletý kamerunský krajní obránce Simion Michez z belgického Beerschotu. Navíc je dobrou zprávou pro fanoušky sešívaných barev také to, že se z Nizozemska vrací reprezentant Ondřej Lingr.

Pražané na svém webu odtajnili přestupovou částku za Micheze, která činí 2,2 milionu eur (přes 55 milionů korun). Rodák z Belgie, jenž prošel i tamními mládežnickými výběry, ale v současnosti reprezentuje Kamerun, podepsal v Edenu smlouvu do roku 2028.

»O Simiona stálo hodně klubů, jednání byla dlouhá, těžká, ale férová. Přivádíme mladého hráče, slibujeme si od něj zvýšení konkurence na pravém kraji hřiště. V úvodu sezony ukázal, že dokáže být produktivní, navíc při své premiérové sezoně v nejvyšší belgické soutěži. Doufáme v podobný příběh, který u nás píše Malick Diouf,« řekl pro internetové stránky Slavie sportovní ředitel Jiří Bílek.

»Jsem moc šťastný, snad i dobře mentálně nastavený. Nebojím se ničeho a hledám tu nejvyšší úroveň, které mohu dosáhnout. Pro mě je to skvělý krok. Jsem za něj vděčný a nemůžu se dočkat, až začnu hrát s novými spoluhráči a před skvělými fanoušky. Viděl jsem Lille v televizi, na Pardubicích jsem byl osobně. Dalo mi to touhu začít tady hrát. Mou ambicí je vyhrát úplně všechno, co půjde,« připojila nová slávistická akvizice.

A nezůstalo u jedné jediné. Slavia večer oznámila, že přivedla navrátilce – Ondřeje Lingra. Před rokem její řady opustil a zamířil do Feyenoordu Rotterdam, zde se mu ovšem nedařilo podle představ a většinou jen zahříval lavičku. Přestupní částka za pětadvacetiletého reprezentačního záložníka, jenž podepsal smlouvu do června 2028, činí 2,2 milionu eur.

»Naskytla se možnost získat Ondru za velmi přijatelných finančních podmínek. Neváhali jsme, věříme, že naváže na výborné výkony, které v našem dresu předváděl. Získáváme hráče s vítěznou mentalitou, okamžitou posilu, která zná naše prostředí, systém. Trenérský tým ví přesně, co od něj čekat. Doufáme, že výraznou měrou přispěje k naplnění našich cílů na domácí scéně, stejně tak v Evropě,« řekl Bílek.

»Mým cílem je, abych se stal opět důležitým členem týmu, jak tomu bylo, než jsem odešel. Ale mnohem důležitější jsou pro mě cíle Slavie. Ta je na prvním místě. Já budu vše dělat stejně tak, jak tomu bylo, než jsem odešel a to, abych pomohl týmu za jakékoliv situace. Ať už je to na hřišti, nebo mimo něj. Moc rád bych do Edenu vrátil ligovou trofej a pomohl Slavii k titulu a nejlepším výsledkům v Evropské lize,« citovaly Lingra klubové stránky.

(koz)

FOTO – slavia.cz

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy