Slavia bude hájit obří náskok v Jablonci, Sparta hostí Liberec

Fotbalisté pražské Slavie budou v nedělním duelu 12. kola hájit obří náskok v čele Chance ligy na půdě Jablonce, který v poslední době hraje ve velmi dobré formě. Po nečekaně hladké výhře v podještědském derby v Liberci 5:0 je již na páté příčce v tabulce.

Slavia je však v této sezoně fenoménem. Po deseti odehraných duelech má na svém kontě 28 bodů ze 30 možných. Navíc dosud obdržela jen dva góly a před reprezentační pauzou si užila prestižní vítězství v derby nad mistrovskou Spartou, jež na konkurenta z opačného břehu Vltavy ztrácí již propastných šest bodů.

Sama má navíc před sebou extrémně těžký program, který začne sobotním duelem v Liberci a do poslední letošní reprezentační přestávky se představí ještě na horké půdě v Plzni a v Mladé Boleslavi. Mezi oběma venkovními zápasy ještě přivítá v duelu dvou nesmiřitelných rivalů ostravský Baník.

Jak budou karty rozdané před druhou polovinou základní části, která začne po zmíněné repre-pauze, do značné míry napoví již nadcházející víkend. A to nejen na čele tabulky, ale i v podpalubí. Tam se v neděli pokusí chytnout stébla beznadějně poslední České Budějovice na půdě Karviné, jíž se letos překvapivě bodově daří a je dvanáctá. Existenčním duelem se vším všudy však bude zejména sobotní střetnutí na pražské Julisce, kde třináctá Dukla přivítá patnácté Pardubice.

* * *

Program 12. kola Chance ligy

Sobota:

13.30 Hradec Králové – Olomouc

16.00 Ostrava – Plzeň, Dukla – Pardubice

19.00 Sparta – Liberec

Neděle:

13.00 Bohemians 1905 – Mladá Boleslav

15.30 Slovácko – Teplice, Karviná – České Budějovice

18.30 Jablonec – Slavia

(koz)

FOTO – slavia.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy