Rána pro posilu Slavie: operace kolena a konec sezony

Záložník fotbalové Slavie Lukáš Vorlický musí podstoupit operaci kolena. Dvaadvacetiletá letošní posila červenobílých kvůli tomu přijde o zbytek sezony, jak uvedl klub na svém webu.

Vorlický přišel do Slavie v únoru z Atalanty Bergamo, po rehabilitaci s operovaným kolenem se připojil k sešívané rezervě, se kterou oslavil návrat do druhé nejvyšší soutěže.

V letní přestávce reprezentant do 21 let zasáhl do všech pěti přípravných duelů, vybojoval si místo v A-týmu, za který zapsal z pozice střídajícího hráče na podzim celkem šest soutěžních startů – čtyři v lize a dva v kvalifikaci o Ligu mistrů. Vybojoval si i nominaci do reprezentační jednadvacítky, ale koleno mu víc nedovolilo.

Vorlický si připravil poměrně dlouhý vzkaz pro slávistické fanoušky. »Ahoj slávisti, jak víte, mám nějakou historii s kolenem. A bohužel, teď se objevil problém spojený s tou historií, který mi neumožňuje aktuálně dál pokračovat. Budu muset podstoupit další zákrok. Chtěl bych říct, že za to nemůže nikdo z nás. Nemůže za to Slavia, nemůže za to reprezentace, z které jsem kvůli tomu odjel. Nemůžu za to ani já, je to věc, kterou aktuálně neovlivním. Ale budu dělat všechno, abych se zase vrátil. A byl tady před vámi co nejdřív,« ujistil Vorlický, který aktuálně čeká na termín operace, jež by měla proběhnout v Německu.

»Měl bych být mimo celou sezonu, bohužel. Je to pro mě aktuálně hodně těžké, nebudu skrývat, že mě to na chvilku sejmulo. Teď nad spoustou věcí přemýšlím, nicméně jsem přesvědčen o tom, že jakmile budu za sebou mít operaci, tak do sebe dostanu zase velkou motivaci. To, jak se Slavia ke mně postavila, mi hodně pomohlo. Cítím od všech podporu, že jsou v tom všichni se mnou. To, že jsem v Edenu nastoupil, sice jen čtyřikrát, před takovými fanoušky na takovémto stadionu, pro mě byl obrovský zážitek. To je to, co mě bude zase hnát dopředu. Abych se znovu vrátil a mohl to zase zažít. Věřím, že ještě toho máme před sebou společně ještě spoustu,« zakončil Vorlický.

Slavia po devíti kolech a osmi odehraných duelech vede tabulku Chance ligy o skóre před mistrovskou Spartou. Na mezinárodní scéně si zahraje Evropskou ligu.

(koz)

FOTO – slavia.cz

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy