Plzeň hodlá rozmnožit série, Boleslav zlepšit bránění standardek

Nejen Slavii a Spartu, které se v úterý resp. ve středu pustily do boje o Ligu mistrů, má tento týden v osudí český fotbal. Plzeňská Viktoria rozehraje ve čtvrtek závěrečné předkolo Evropské ligy proti skotskému celku Heart od Midlothian, ve hře o »nižší« Konferenční ligu bude také Mladá Boleslav. Tuto soutěž už mají viktoriáni v případě vypadnoutí s Hearts jistou.

»Zase nás čeká náročný bonbónek. Jsou dobří. Zvu všechny naše fanoušky, bude to důležitý zápas!« uvedl již po víkendovém vítězství 3:0 v Českých Budějovicích kouč Plzeňských Miroslav Koubek. Viktoria se díky tomuto výsledku vrátila na druhé místo domácí soutěže před Spartu a stál drží neporazitelnost v soutěžních duelech probíhající sezony.

Další korálek by chtěla navázat v úvodní bitvě se třetím celkem skotské ligy, do nějž jde v roli favorita, a na ostrovy by si ráda přivezla co největší náskok. »Bude to náročné a agresivní. Zkrátka typický ostrovní fotbal a my se s tím musíme vyrovnat,« připojil plzeňský lodivod.

Z formy Západočechů v evropské ruletě jde strach: na domácím trávníku v soutěžích UEFA v posledních devíti duelech neinkasovali a co víc, drží čtrnáctizápasovou neporazitelnost v pohárových předkolech.

Zápas začne v Doosan Areně v 19 hodin, přičemž ještě o hodinu dříve vyběhnou na trávník v souboji o EKL fotbalisté Mladé Boleslavi. Jejich soupeřem v úvodním duelu play off bude maďarský Paksi FC.

V konkurenci dvanácti týmů nejvyšší maďarské soutěže je čtvrtý se sedmi body a skóre 7:7 po úvodní venkovní remíze v Miskolci s DVTK 2:2, domácí výhře nad budapešťským Újpestem 2:1, venkovní prohře 1:3 na hřišti Zalaegerszegu a domácím triumfem nad celkem Nyiregyhaza 2:1. To Boleslav je po pěti kolech desátá, ovšem vše podřizuje úspěchu v Evropě, kvůli němuž si odložila i víkendový duel šestého ligového dějství proti Slavii.

Naposledy Středočeši podlehli 2:3 gólem v nastavení Olomouci. »Soupeř si vytvářel standardní situace, dobře je zahrával a my na ně nebyli správně soustředění, bránění standardek je na zodpovědnosti každého hráče. Musíme se oklepat a soustředit se na další zápas, který nás čeká už ve čtvrtek,« citovaly boleslavské stránky trenéra Davida Holoubka. I proto plánuje změny v bránění standardních situací. »Musíme zareagovat. Překopali jsme to a snad tám soupeře překvapíme,« dodal Holoubek.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy