Letáčka nahradí v brance Baníku exsparťan Holec

Jiřího Letáčka, který v letní pauze odešel do španělského Getafe, nahradí v brance fotbalistů Baníku Ostrava slovenský gólman Dominik Holec. Muž se zkušenostmi z pražské Sparty, jenž chytal naposledy za Karvinou, podepsal s týmem kouče Pavla Hapala smlouvu na dva roky.

Do Baníku navíc přichází roční hostování s opcí přichází ofenzivní fotbalista Issa Fomba z Vyškova. »Po odchodu Letyho jsme do brankářské sestavy chtěli zkušeného i kvalitního gólmana. To Dominik splňuje. Jde sem s odhodláním zabojovat o své místo a věříme, že s našimi brankáři vytvoří kvalitní tým. Jsem rád, že se konečně povedlo dotáhnout i Fombu, o které jsme měli zájem delší dobu, ale kvůli legislativě se jeho příchod nepříjemně protahoval. Je to zajímavý typ hráče do ofenzívy, který určitě není na svém výkonnostním stropu, může se dále zlepšovat a chceme s ním pracovat. Nebyli jsme sami z ligových klubů, kteří o něj měli zájem, proto nás těší, že se ve finále rozhodl pro nás,« uvedl na klubovém webu šéf sportovního úseku Baníku Luděk Mikloško.

Devětadvacetiletý Holec má kromě Sparty zkušenosti ze slovenské reprezentace, Lechu Poznaň či Rakowu Czestochowa. Třiadvacetiletý Issa Fomba z Mali od roku 2019 působil ve Španělsku, a to v Malaze či v Leganés, odkud z Vyškova hostoval. Baník na svém webu připojil, že by se Fomba k týmu by se připojil i dříve, ale jeho delší dobu domluvenému příchodu bránily administrativní překážky.

(koz)

FOTO – fcb.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy